Slik ble brunosten vår rosa

Da brunosten ble rosa

Lurer du på hvorfor brunosten vår nå blitt rosa?

Helt tilbake til 1600-tallet har man funnet spor etter mysost i historiebøkene. Brunosten slik vi kjenner den så imidlertid dagens lys i 1863 på Solbråsetra i Gudbrandsdalen.

Det startet med noen bøllete geiter som bonden tok vekk fra setra. I mangel på geitemelk til å yste ost, blandet seterjenta Anne Hov kufløte i myseblandingen. Resultatet var en herlig, mild fløtemysost. Da hun igjen fikk tilgang på geitemelk perfeksjonerte hun oppskriften med å tilsette litt geitemelk, og slik ble Gudbrandsdalsosten til.

Med sin helt unike smak og karakter er brunosten blitt en folkekjær hverdagsfavoritt for mange nordmenn. Den hører hjemme på frokostbordet, på vaflene, i matpakka, i tursekken, og til og med i feriekofferten. Den er en trofast følgesvenn som forteller noe om hvem vi er og hvor vi kommer fra. Naturlig, ekte og stolt!

Brunosten har vært på nordmenns matbord i over 150 år, og dette skal feires! Som en hyllest til brunosten, og ikke minst hverdagen den representerer, har brunosten fått en helt ny drakt designet av moteskaperne Moods of Norway.

Simen og Peder er kjent for å jobbe med tradisjonelle norske ikoner i moderne og aktuell design på en ny og leken måte, og endelig har de fått lov til å leke med et av de største norske ikonene, brunosten!

Brunosten har vært med oss på motemesser over hele verden i 15 år.

Peder Børresen og Simen Staalnacke fra Moods of Norway

Det nye designet vil synes og bidra til å løfte hverdagshelten frem i kjøleskapet og ut på kjøkkenbordet rundt om i de norske hjem....

Og slik har det seg at brunosten nå er blitt rosa.

Den samme gode smaken. Nå i ny drakt.

Designet av Moods of Norway