Miljøagentene og Sunniva® forener krefter

Miljøagentene og Sunniva® forener krefter for å hjelpe villbiene i Norge. I 2018 og 2019 har vi til sammen delt ut over 50.000 biehus. Disse er plassert rundt om i hele landet slik at de små heltene kan fortsette sitt livsviktige arbeid.

– Villbienes eksistens er truet. Å plassere ut biehus er derfor et viktig bidrag for å redde de små heltene som er essensielle for alt liv på jorden, sier daglig leder Are Shaw Waage i Miljøagentene, som er barnas miljøorganisasjon.

Viktig hjelp

Miljøagentene og Sunniva etablerte samarbeidet i fjor og det videreføres i år gjennom nye aktiviteter. I 2018 ble det i første omgang delt ut 10 000 biehus til små og store bievenner i hele landet. Boligdugnaden traff den norske folkesjelen, og man skjønte raskt at det var mange flere som ønsket å gjøre en innsats for naturen. Dermed ble ytterligere 10 000 biehus produsert og delt ut. Når de to samarbeidspartnerne nå igjen forener krefter, er målet å gjenskape suksessen ved å dele ut hele 30 000 nye biehus av resirkulert tre av norsk gran.

- Bienes innsats gir verden frukt, grønnsaker og bær. Vi høster fra naturen når vi lager Sunniva-juice og vil gjerne gi noe tilbake. Deltakelsen i fjorårets dugnad var over all forventning, og vi håper at så mange som mulig har lyst til å bidra i år, sier Unn Grønvold Nikolaisen , direktør Sunniva.

- Det er vanskelig å anslå nøyaktig hvor mange hull som vil være bebodd når høsten kommer. Potensielt er jo dette snakk om flere millioner bier som kommer enten i år eller neste år. Men det som er sikkert er at folks innsats med å plassere biehus på egnede steder er kjempeviktig for å øke antallet bier, sier Shaw Waage.

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Miljøagentene vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. Miljøagentene arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra.

 

Les mer her