Sjokoladekake i langpanne

Det finnes gode og lettvinte 1-2-3- sjokoladekaker i butikken som er fine å bruke i mange anledninger. Her følger en oppskrift på en sjokoladekake for de gangene du vil lage den fra bunnen av. Piano® Lys Sjokoladekrem egner seg like godt som topping for begge alternativene.

Ingredienser: 

225 g TINE Meierismør
5 stk egg
4 dl sukker
¾ dl rapsolje
¾ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 ½ dl hvetemel
1 ½ dl kakao
1 ss bakepulver
1 pk Piano® Lys Sjokoladekrem (kjøleskapskald)

Slik gjør du: 

1. Sett Piano® Lys Sjokoladekrem i kjøleskapet for avkjøling.

2. Du trenger en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C. 

3. Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk. 

4. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. Stikk den med en strikkepinne for å se om den er klar. La den avkjøles helt.

5. Pisk den kalde sjokoladekremen i 5 minutter og smør over bunnen. Pynt med bjørnebær, pyntekuler eller fargerik strøssel. 

Praktiske tips: 

Sjokoladebunnen kan fryses.

Flere oppskrifter

Sjokolademuffins

Her får du oppskriften på herlige muffins som er perfekte å toppe med Piano® Lys Sjokoladekrem.

Superenkel luftig sjokolademousse

Enklere dessert skal man lete lenge etter! En pakke Piano® Lys Sjokoladekrem er nok til ca 6-8 porsjoner med sjokolademousse.

Merkevarer