Pavlova med Piano sjokoladekrem

Sjokoladepavlova

Det finnes ferdige marengsbunner, både klassiske hvite og med sjokolade i butikken, men her finner du oppskrift på egen sjokolademarmorert marengsbunn. Det er enklere enn man kanskje skulle tro! Hvis man ønsker en klassisk hvit bunn, så dropper man bare sjokoladen i oppskriften.

Oppskrift: 12 porsjoner

Ingredienser:

6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maisenna
1 vaniljepulver
100 gr mørk sjokolade (smeltet)
1 pk Piano® Lys Sjokoladekrem (kjøleskapskald)

Slik gjør du: 

1. Sett Piano® Lys Sjokoladekrem i kjøleskapet for avkjøling. Sett stekeovnen på 120 °C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.

2. Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sammen sukker, maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Bland den smeltede sjokoladen delvis inn i marengsen, for å få en marmoreffekt. Fordel marengsen slik du ønsker det på stekeplaten.

3. Sett inn kaken på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnen i 65-70 minutter. Mindre marengser skal stekes ved 90 °C i 35-40 minutter. Avkjøl på rist.

4. Rett før servering; Pisk den kalde sjokoladekremen i 5 minutter og smør over pavlovabunnen. Dryss over litt mørk eller hvit revet sjokolade eller annen ønsket pynt.

Praktiske tips: 

Marengsbunnen kan lages flere dager før kaken skal serveres. Etter steking kan en marengsbunn faktisk oppbevares tørt i opptil 14 dager og den kan også fryses.

Husk alltid å benytte en helt ren bolle og visp fri for fettrester ved pisking av eggehviter. Pass på at det ikke kommer noe fra plommen i eggehviten, og det kan derfor være lurt å skille eggene én og én i en egen beholder. Eggene bør være romtempererte før pisking.

Flere oppskrifter

Superenkel luftig sjokolademousse

Enklere dessert skal man lete lenge etter! En pakke Piano® Lys Sjokoladekrem er nok til ca 6-8 porsjoner med sjokolademousse.

Sjokolademuffins

Her får du oppskriften på herlige muffins som er perfekte å toppe med Piano® Lys Sjokoladekrem.

Sjokoladekake i langpanne

Det finnes gode og lettvinte 1-2-3- sjokoladekaker i butikken som er fine å bruke i mange anledninger. Her følger en oppskrift på en sjokoladekake for de gangene du vil lage den fra bunnen av. Piano® Lys Sjokoladekrem egner seg like godt som topping for begge alternativene.

Merkevarer