Oppskrift Fyldig smak av Italia ostesmørbrød

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fyldig smak av Italia

Dette er en perle av et ostesmørbrød! Her er det en deilig kombinasjon av oster, sprøstekt parmaskinke og pesto. Det er bare å drømme seg bort til det Italienske landskap. Oppskriften er innsendt av matblogger Tove Holter/Idefull.no

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du lyst, så prøv gjerne spekeskinken Santa Kristina istedenfor parmaskinke. Santa Kristina er en langtidsmodnet norsk spekeskinke som er lovprist av Kokkelandslaget.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Legg parmaskinken eller spekeskinken på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek ved 200 °C i ca. 10 minutter, eller til skivene er sprøstekt.

  3. Rist brødet i brødristeren til det får en sprø overflate. Dette gjør det enklere å «smøre» den delte hvitløkbåten på skiven. Bruk gaffel til å stikke i hvitløkbåten. Dersom du foretrekker det kan du også steke brødskivene i stekepanne i en 50/50 blanding med meierismør og olivenolje, eller riste de under ovnsgrillen i 2-3 minutter.

  4. Mos litt avokado i en bolle og smør dette på skivene. Legg på spinatblader og Norvegia® Fyldig.

  5. Kjør basilikum, tomat (uten «innmat»), pinjekjerner og parmesan med en stavmikser, og ha denne blandingen oppå osten. Stek ostesmørbrødet på °C i ca.17 minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Topp med den ferdigstekte skinken.