Norske ostespesialiteter Snøhetta, Kvitlin, Chevre Naturell, Chevre Hvitmugg, Chevre Ramsløk, Balsfjord

Prøv norske ostespesialiteter

Nå har vi samlet noen av våre beste osteskatter under samme paraply, vi kaller dem Norske Ostespesialiteter.

Vi har reist rundt i Norge på jakt etter unike oster med gode smaker og stolte håndverkstradisjoner. I den nye serien Norske Ostespesialiteter har vi samlet fem oster som du bare må smake på. Alle ostene er laget av den aller beste geitmelken i landet.

Snøhetta
Dette er Camembert i særklasse. 12 ostemakere på Dovre har utviklet denne spesialiteten, som har en pikant smak med en mild og rund avslutning. Snøhetta er nydelig på ostefatet, og som en varm dessert.

Kvitlin 
Kvitlin er en unik hvitost fra Ørsta på Sunnmøre. Osten er utviklet av erfarne ystere og laget på melk fra lokale geiter. Kvitlin er en lagret ost med fyldig og svakt syrlig smak.

Chevre Naturell
Fersk geitost utviklet lokalt på Haukeli – et enestående håndverk med syrlig og mild smak. Nytes alene eller brukes for å sette en ekstra spiss på maten. Chevre Naturell er perfekt i dipper, sauser og supper.

Chevre Original
En smaksrik og fyldig hvitmuggost fra Haukeli, laget på den beste geitmelk. Server den i en salat eller i en varm rett, gjerne med honning og nøtter. Chevre Orginal er en liten detalj som gjør mye.

Balsfjord
Balsfjord er en mild og myk hvitost laget på geitmelk. Oppskriften er utviklet og raffinert over tid, noe som har gitt osten en unik smak av nordnorsk natur og kultur. Balsfjord gjør brødskiven litt mer eksotisk, men egner seg også godt til pizza og gratinering.

Tildelt Spesialitetsmerke

Flere av ostene i Norske Ostespesialiteter har blitt tildelt Spesialitetsmerket. Merket er tildelt av Matmerk, en stiftelse opprettet av Landbruks- og Matdepartementet.

Deilige oppskrifter

La deg også inspirere av de gode oppskriftene du finner i oppskriftsheftet vårt.