14-serien fra TINE - Kunsten å velge smart

Møt illustratørene bak den nye 14-serien

Hvert av produktene i 14-serien har fått sitt eget, unike design – håndtegnet av fem norske illustratører. Vi kaller det «Kunsten å velge smart». Både fordi produktene er nøye sammensatt av gode råvarer, og fordi de dyktige illustratørene har designet helt nye og unike 14-begere for oss.

14-serien fra TINE - Kunsten å velge smart

Her er de fem designerne bak de nye 14-produktene:


Ellinor Larson

  • Grafisk design-student på Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology.
  • Ellinor har designet 14 Kesam® Kvarg Sitron

Ellinor Larson - designer av 14 Kesam Kvarg Sitron

Hvordan fikk du inspirasjon til din 14-illustrasjon?

– Gjennom gamle botaniske illustrasjoner og kunstnere som Pierre-Joseph Redouté og Alexander Marshal. De har en fantastisk måte å formidle naturtro og ekte objekter på, som skinnende glansbilder.

Hva gjør du helst når du ikke er på jobb?

– Da er jeg gjerne på kjøkkenet og prøver ut forskjellige råvarer, teknikker og oppskrifter. Eller så befinner jeg meg ofte foran en skjerm og ser på en eller annen serie. Jeg er også veldig glad i å reise - nært eller fjernt, og jeg elsker å samle store og små kulturopplevelser i hverdagen. 

Hva er det morsomste ved å være illustratør?

– Det må være å kunne tjene penger på noe jeg anser som lek og hobby. Jeg får muligheten til å uttrykke meg gjennom en kunstform som kanskje kan være til nytte eller inspirasjon for noen. Jeg er veldig glad i å variere stilene jeg illustrerer i, teknikkene jeg bruker og hva jeg illustrerer. Det er så mye å velge blant at jeg tror jeg aldri kommer til å gå lei.


Elise Stalder

Elise Stalder - designer av 14 Kesam Kvarg Blåbær Acai

Elise maler uttrykksfulle og sjarmerende dyremotiv inspirert av natur og eventyr, og jobber i hovedsak med tradisjonelle medier som vannmaling – med et moderne uttrykk.

Hvordan fikk du inspirasjon til din 14-illustrasjon?

– Jeg er veldig glad i å male motiver fra naturen, så det er der jeg i hovedsak henter inspirasjon. Når jeg går tur i skogen ser jeg på linjer, former og farger. 

Hva gjør du helst når du ikke er på jobb?

– Jobben min er også hobbyen min, så det tar opp mye tid. Ellers har vi tatt over en gård, så når jeg ikke er i studioet mitt på låven renoverer vi hovedhuset. Helst bruker jeg også tid på venner og familie. 

Hva er det morsomste ved å være illustratør?

At jeg faktisk kan leve av det jeg elsker å gjøre - å tegne og male. Det er helt fantastisk!


Jenny Jordahl

Jenny Jordal - designer av 14 Havregrøt Mandel/Blåbær

Jenny har blant annet gitt ut boka «F-ordet  – 155 grunner til å være feminist» og hun står også bak tegneserien «Livet blant dyrene».

Hvordan fikk du inspirasjon til din 14-illustrasjon?

– Før jeg begynte å tegne, kikket jeg på alt fra Putte i Blåbærskogen til realistiske naturplansjer av blåbær- og mandelplanter. Jeg hadde lyst til å gjøre noe som var litt annerledes, og endte til slutt på en ganske stilisert og grafisk stil. Det er gøy å eksperimentere med hvor enkle former kan bli, samtidig som man skal kunne kjenne igjen motivet. For å skape liv og dybde i illustrasjonene jeg lager, bruker jeg ofte å leke meg med teksturer og farger. Det har jeg også gjort i denne illustrasjonen, med mørke skygger og sterke farger satt opp mot hverandre. 

Hva gjør du helst når du ikke er på jobb?

– Jeg går ofte litt i surr i når jeg er på jobb og når jeg har fritid, siden tegning både er jobben og den viktigste hobbyen min. Men når jeg ikke tegner spiller jeg gjerne dataspill, trener eller er ute med venner på ulike arrangementer i byen. Og så er jeg glad i å gå tur. 

Hva er det morsomste ved å være illustratør?

– For meg er det å lage en illustrasjon nesten som å løse en slags gåte eller utfordring. Man skal jo ofte formidle en idé eller et budskap, og så handler det om å finne den beste måten å gjøre det på. Det er veldig moro når man får det til. Og så er det jo veldig gøy å lage noe fra ingenting.


Helene Egeland

  • Er utdannet Art Director og har bakgrunn som kreatør i reklamebransjen.
  • Helene har designet 14 Gresk Yoghurt Vanilje.

Helene Egeland  - designer av 14 Gresk Yoghurt Vanilje

Fine organiske linjer kombinert med grafiske komposisjoner er sterkt representert i Helenes kunstverk. 

Hvordan fikk du inspirasjon til din 14-illustrasjon?

– Jeg henter impulser fra folk på trikken, tykke magasiner og grafisk design. Ved å bryte opp smakens hovedelement, fikk jeg flere visualer og assosiasjoner å spille på.

Hva gjør du helst når du ikke er på jobb?

– Det siste året har det meste handlet om illustrasjon for meg, men jeg prøver å reise så ofte jeg har mulighet.

Hva er det morsomste ved å være illustratør?

– Å skape noe som ikke var der for bare noen timer siden. Og så håper jeg at jeg gjør verden til et litt vakrere sted. Sånn rent estetisk sett.


Kaia Ødegaard

  • Jobber som illustratør for Kanoon. Driver i tillegg et lite design-, og illustrasjonsfellesskap under navnet Smaapigerne.
  • Kaia har designet 14 Kesam Kvarg Pasjonsfrukt.

Kaia Ødegaard - designer av 14 Kesam Kvarg Pasjonsfrukt

Kaia elsker å utforske nye digitale verktøy og programmer. Hun jobber ofte med blyant, makrolinse på kamera og massevis av lag i Photoshop.

Hvordan fikk du inspirasjon til din 14-illustrasjon?

– Pasjonsfrukt er veldig spennende i seg selv rett og slett fordi de er så stygge - men smaker veldig godt. Hvis man så ser nærmere på de fine fargekombinasjonene, nettverket av rynker og den tilsynelatende tilfeldige plasseringen av frøene inni, blir den veldig morsom å tegne. Den egner seg veldig godt til god gammeldags blindtegning (tegning der man ikke ser på arket mens man tegner). Så kort og godt har jeg spist mye pasjonsfrukt og sett lenge på dem. I omvendt rekkefølge, selvsagt!

Hva gjør du helst når du ikke er på jobb?

– Leser bøker, danser, spiller spill, står på snowboard, brygger øl og spiller instrumenter jeg ikke kan sammen med sønnen min.

Hva er det morsomste ved å være illustratør?

– At det innebærer at man kan/må bruke tid på research på så mange forskjellige områder. Veldig gøy å få mulighet til å lære seg «litt om alt». Jeg blir dessuten alltid veldig glad av å brainstorme og å få lov til å foreslå tøysete løsninger, før man lander på en endelig retning. Det er det heldigvis rom for på de fleste prosjektene jeg er involvert i.

 

14 – variasjon og spennende smaker

De fleste av oss liker å variere kosten og ikke spise det samme hver dag. Derfor har vi flere ulike mellommåltider i 14-serien. Du kan velge mellom:

Ulike toppinger med nøtter, korn, frø og bær gir variasjon og spennende smaksopplevelser.

VI VIL GJERNE HØRE FRA DEG
Har du innspill til oss eller ønsker om andre 14-produkter? Da hører vi gjerne fra deg. 

> Ta kontakt med oss Facebook eller via vårt kontaktskjema
> Følg 14 på Instagram