14 Gresk Yoghurt Vanilje - Et sunt mellommåltid på farten

Det handler om balanse

En god livskvalitet betyr blant annet å spise god mat, gjerne sammen med venner og familie. Det er viktig å kose seg, men kos trenger jo ikke alltid å bety usunn mat. Det bør være forskjell på festmat og hverdagsmat. Finn din balanse.

Litt av alt, og alt med måte, er en veldig god huskeregel. Det finnes ikke mat som enten er riktig eller feil, men det handler om å finne balansen. Hvor ofte og hvor mye du spiser er viktigere enn hva maten inneholder. I passe mengder passer det meste inn i et ellers sunt kosthold. Fyller du for eksempel alltid tallerken med mye grønnsaker, er det fint plass til annet som ikke er like sunt. Tenk fargerikt og variert i alle måltider.

Se på hva du spiser og hvor mye du er i aktivitet. Hvis du er veldig aktiv, har du behov for mer mat, og du kan tillate deg litt flere utskeielser. Er du derimot lite aktiv, bør du tenke mer på hva du spiser, og kanskje spesielt vurdere innholdet av sukker og fett i maten. Alt handler om balanse, og å skille mellom hverdag og fest!