Skoleelev vs olympisk mester - hvorfor vi valgte å sette opp testen

Slik gjorde vi det!

Idéen er enkel: Skalér opp barnas aktiviteter til voksen størrelse og lek deg igjennom som et ville gjort barn. Ta utfordringen!

Har du tenkt over hvor aktive barn er?

Hvis man virkelig vil forstå hvor aktive, spenstige og utholdende barn faktisk kan være, burde man ikke da ta høyde for størrelsesforskjellen?

Det var nettopp det vi gjorde da vi filmet Sara (8) leke i skolegården og deretter utfordret superalpinist og olympisk mester Kjetil Jansrud til å gjøre de samme aktivitetene, i oppskalert størrelse.

Om å oppskalere apparatene

Vi slapp Sara (8) løs sammen med vennene sine i skolegården en solfylt dag i juni og filmet det hele, samtidig som vi tok mål av alle apparatene hun forholdt seg til.

Siden Kjetil Jansrud i testperioden var ca 40% høyere enn Sara, skalerte vi opp alle apparatene tilsvarende i den voksne versjonen.

Om å skalere aktivitetsnivå

Når det gjelder aktivitetsnivå skalerte vi den også proporsjonalt. Det vil si at hvis Sara løftet x prosent av sin kroppsvekt, måtte Kjetil løfte tilsvarende prosent av sin kroppsvekt.

Både Sara og Kjetil hadde på seg pulsbelte under øvelsene, slik at vi kunne følge med på aktivitetsnivået under testen.

Kropper i fart trenger riktig påfyll

Visste du at melk gjør en frokost eller lunsj mer komplett ved at det bidrar med mange viktige næringsstoffer i en slurk? 

Les mer hvorfor melk er viktig

Men for barna selv er det ofte helt andre ting som betyr mest, nemlig at melk, i en aktiv skoledag, smaker så godt til matpakka.

Se hele testen her

Har du tenkt over hvor mye trening det er i barns lek og moro i skolegården? Hva om en voksen, som i tillegg er olympisk mester, skulle kopiert leken? Her ser du resultatet!