I Saras fotspor Skole Sara vs Kjetil Jansrud

I Saras fotspor

Har du tenkt over hvor mye trening det er i barns lek og moro i skolegården? Hva om en voksen, som i tillegg er olympisk mester, skulle kopiert leken?

Kropper i fart trenger riktig påfyll

Visste du at melk gjør en frokost eller lunsj mer komplett ved at det bidrar med mange viktige næringsstoffer i en slurk? 

Les mer hvorfor melk er viktig

Men for barna selv er det ofte helt andre ting som betyr mest, nemlig at melk, i en aktiv skoledag, smaker så godt til matpakka.

Lek for store og små

Det finnes utallige måter å leke seg sliten og glad på - her er noen. 

Så aktive bør barn være daglig

  • Barn bør være fysisk aktive i lek eller annen aktivitet minst 60 minutter hver dag.
  • Aktiviteten bør være variert, allsidig og av moderat eller høy intensitet.
  • Minst tre ganger i uka bør aktiviteten være med høy intensitet, og inkludere aktiviteter som gir økt muskelstyrke og belaster skjelettet.
  • Lek og fysisk aktivitet utover 60 minutter hver dag gir mer robuste og friskere barn.
  • Tiden i ro bør begrenses og stykkes opp med mer aktive perioder.

Les alle anbefalingene fra helsenorge.no

Kjetil om gode vaner

I denne videoen reflekterer Kjetil Jansrud over barns energibruk og behovet for riktig påfyll. «Det å spise sunt, ha riktig energi, det er utrolig viktig. For meg er det forskjellen på gode og dårlig resultater. For barn generelt er det forskjellen på å ha energi gjennom en hel dag eller å bli sur og grinete/kranglete eller rett og slett oversliten»

Sjekk hvordan vi gjorde det

Se hele testen her

Har du tenkt over hvor mye trening det er i barns lek og moro i skolegården? Hva om en voksen, som i tillegg er olympisk mester, skulle kopiert leken? Her ser du resultatet!

Sara om Kjetil

Kjetil Jansrud skal følge i 8 år gamle Saras fotspor i et friminutt i skolegården. Hvordan tror skoleelev Sara at olympisk mester Kjetil kommer til å takle aktivitetene?