Bjørn Malm er leder for samfunnsansvar i TINE

Bjørn - leder Samfunnsansvar

– Tidligere handlet samfunnsansvar mye om avlat, som «å gi noen kroner til et veldedig formål». For oss handler det i langt større grad om en fundamental endring i måten vi jobber på, og en integrert del av driften.

Med bakgrunn fra både børs og katedral er Bjørn Malm godt skodd for å lede TINEs arbeid med samfunnsansvar og bærekraft. 

– Jeg har tidligere jobbet både med kapitalforvaltning og i markedsavdelingen til Røde Kors, så jeg har erfaring med å ta hensyn til det kommersielle og ønsket om en bærekraftig virksomhet. 

Både og - ikke enten eller

For TINE er bærekraft en sentral del av konsernstrategien, ikke bare en bigeskjeft.

– Tidligere handlet samfunnsansvar mye om avlat, som «å gi noen kroner til et veldedig formål». For oss handler det i langt større grad om en fundamental endring i måten vi jobber på, og en integrert del av driften

TINE har etablert en tredelt bunnlinje der selskapet rapporterer på den vanlige finansielle bunnlinjen, men legger i tillegg frem et miljøregnskap og et samfunnsregnskap.

– Poenget er å tjene penger samtidig som vi tar ansvar for miljøet og samfunnet rundt oss, forklarer Malm. Det skaper naturligvis noen dilemmaer, men det er på ingen måte slik at det forretningsmessige stikker av med seieren hver gang. Vi tror faktisk at på sikt blir det kommersielle arbeidet bedre ved at TINE viser seg som en ansvarlig aktør.

Et godt eksempel er reduksjon av svinn i produksjonen. Å bruke mindre melk som innsatsfaktor er positivt for miljøet. Å kaste mindre mat er bra rent etisk, og til slutt sparer TINE penger ved å redusere svinn.

 

Møt noen av våre reale medarbeidere

Camilla - verdensborger og merkevaresjef i TINE

Jeg har sittet på melkekrakk i Gudbrandsdalen, appelsinvogn i Rio og rickshaw i Goa. Det hjelper å se TINE utenfra, for å se hvor veien går videre.

Anne Marie - klinisk ernæringsfysiolog hos TINE og treningsinstruktør

Når du holder ut en runde til, er jobben min gjort. Både som trenings-instruktør og som TINE-ansatt.

Henning - inkluderende leder og meierisjef TINE Heimdal

Er du god til å samarbeide med roboter, får du mer tid til å være sammen med mennesker.