Kunnskapsfrokost på NMBU

Fagmiljøet ved universitetet på Ås er en viktig arena for TINE. Derfor ble det arrangert en egen TINE-dag under UKA i Ås. Nesten 250 møtte opp til TINE kunnskapsfrokost med Stig Inge Bjørnebye og vår egen klinisk ernæringsfysiolog Anne Marie Skjølsvik.

TINE har i mange tiår hatt et godt samarbeid med studentmiljøet på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). I år ønsket TINE å markere seg ved å invitere til kunnskapsfrokost med mat fra Melkerampa i Mathallen og frokostprodukter fra TINE. Blant de frammøtte var det studenter fra NMBU og elever ved Ås videregående skole i tillegg til en liten håndfull TINE-ansatte fra Ås.

Arbeidsgiveren TINE
Frokosten startet med en presentasjon fra Mette Garmager, ansvarlig for Employer Branding i TINE. Hun benyttet anledningen til å fortelle litt om hvordan det er å jobbe i TINE.

– Når vi først har samlet så mange dyktige og interesserte folk, kan jeg ikke la muligheten for å fortelle litt mer om TINE – og hva vi står for – ligge. I salen sitter det helt sikkert framtidige TINE-ansatte, sa Garmager.

Resultatorientert eller utviklingsorientert?
Senere kom tidligere fotballproff og nåværende utviklingssjef i Norges Fotballforbund, Stig Inge Bjørnebye, opp på scenen. Han er opptatt av at både unge og voksne reflekterer over hvordan man setter sine mål og jobber etter dem.

– Dersom man bare fokuserer på et mål som ligger langt fram i tid, mister man mye på veien. Det blir for stort å gripe over og det blir vanskeligere å vite hvordan du kommer deg dit. Og det er lettere å gi opp hver gang du møter på hindringer. Motgang er et viktig suksesskriterium, fordi da utvikler du deg, sa Bjørnebye til de frammøtte.

«Det hvite gullet»
Klinisk ernæringsfysiolog i TINE, Anne Marie Skjølsvik, presenterte sitt foredrag «Det hvite gullet». Foredraget handler om alle næringsstoffene man finner i melk og hvorfor det er viktig for både barn og voksne å drikke melk.

– Når man jobber i TINE er selvfølgelig melk viktig. Jeg håper at folk blir mer bevisst på hva de faktisk velger bort hvis de tar melk ut av kostholdet sitt, sa Skjølsvik etter foredraget.

Vellykket arrangement
Tilbakemeldingen fra UKA i Ås var at de aldri tidligere hadde hatt så stort oppmøte på et bedriftsarrangement. Mette Garmager, som hadde ansvaret for arrangementet, var også veldig fornøyd:

− Vi ønsket å bruke våre samarbeidspartnere til å gi studentene noe mer enn en bedriftspresentasjon. Det er viktig for TINE å være en attraktiv arbeidsgiver for studenter som tar sin utdannelse på NMBU. Vi tror at studentene får en enda mer positiv oppfatning av TINE som arbeidsplass når vi viser hva vi står for, sier Garmager.