Mann og kvinne i park

Må jeg spise så ofte?

Mange ønsker å spise sunt, men det kan være en utfordring å få det til i en hektisk hverdag. Det kan være enklere å spise sunnere med en god måltidsrytme.

Kjenner du at du begynner å bli småsulten, men det er fortsatt lenge til neste måltid? Mange sliter med å få en god måltidsrytme. I dag spiser vi for eksempel middag senere enn tidligere. Det er lett å ende opp med usunne fristelser i perioden mellom lunsj og middag. For deg som spiser middag sent, kan et bra mellommåltid før du går hjem fra jobb eller skole bidra til en bedre måltidsrytme og til å gi ettermiddagen et løft. Det er ulike grunner til at vi spiser mellommåltider.

God måltidsrytme

Å spise regelmessig i løpet av dagen er uansett en god vane. Du må finne den måltidsrytmen som passer for deg. Det kan være lettere å få til et sunt kosthold hvis du spiser regelmessig og ikke for sjelden. For de fleste kan det passe med 3-4 timer mellom måltidene. Det anbefales å spise 3 hovedmåltider og to mellommåltider. Blir du veldig sulten kan det være lettere å falle for usunne fristelser.
 

Hva er 14?

14 er en serie mellommåltider for deg på farten. Produktene er et resultat av en grundig innovasjonsprosess, med inspirasjon både fra utlandet og norske mattradisjoner.