14 Gresk Yoghurt vanilje

Hva er 14?

14 er en serie mellommåltider for deg på farten. Produktene er et resultat av en grundig innovasjonsprosess, med inspirasjon både fra utlandet og norske mattradisjoner.

Nordmenns måltidsmønster har endret seg de siste årene. De fleste spiser fortsatt tre til fire hovedmåltider daglig, men tidspunktet for middagen er forskjøvet. Mange spiser middagen mye senere nå enn før, og tiden mellom lunsj og middag blir ofte lang. Et mellommåltid kl 14 kan kanskje være en god ide?

Mat på farten

Nordmenn spiser stadig oftere mat på farten og vil helst at det skal være enkelt, smakfullt og sunt. I løpet av åtte år er andelen som spiser et lite måltid mellom lunsj og middag mer enn doblet, fra 20 prosent til 47 prosent. Uten et mellommåltid opplever mange ofte å bli veldig sulten og tom for energi. I tillegg kan det være lettere å falle for usunne fristelser når man er sulten.

God måltidsrytme

Regelmessige måltider kan gjøre det lettere å få til et sunt og variert kosthold. For å få en jevn måltidsrytme anbefales du å spise hver 3.-4. time. De fleste trenger ett til to mellommåltider i løpet av en dag.

Godt sammensatt

14 kan gjøre det litt enklere å få til et variert kosthold i en travel hverdag. 14 er laget av gode råvarer som passer fint i et sunt kosthold. Gresk yoghurt og Kesam® er proteinrikt og havregrøten er kilde til fiber. 14 er smarte mellommåltider for deg på farten. Ulike toppinger med nøtter, korn, tørket frukt og bær gir spennende variasjon. Produktene er tilsatt så lite tilsatt sukker som mulig uten å kompromisse på smaken. Les mer om produktene på 14.no.

Kilde: Drikke- og spisedøgnet, en web-undersøkelse gjort på oppdrag for TINE av Synovate/Norstat 2013.

Må jeg spise så ofte?

Mange ønsker å spise sunt, men det kan være en utfordring å få det til i en hektisk hverdag. Det kan være enklere å spise sunnere med en god måltidsrytme.