Vinneren av oppskriftskonkurransen for barn

Matglad jente vant oppskriftskonkurransen

9-åringen Katrine vant opppskriftskonkurransen for barn. Katrine ville dele premien med hele klassen og fikk lage mat sammen med to ordentlige kokker fra TINE.

Vinneren av konkurransen går på Bakås skole i Oslo. Hun vant med oppskriften Fiskegryte. Premien var en dag med en kokk. TINE tok utfordringen til Katrine og inviterte hele klassen til en opplevelsesrik dag på kjøkkenet sammen med to kokker.

Taco fra bunnen av

Med kokkeluer på hodet, forklær rundt livet og stjerner i øynene gikk 9-åringene til oppgaven med liv og lyst. På menyen stod intet mindre enn taco laget helt fra bunnen av, inkludert hjemmelagede lefser og krydderblanding. I tillegg skulle de lage smootie. De andre 70 elevene som går på SFO skulle få spise maten etterpå.
 
- Taco er det aller beste jeg vet, og så er jeg kjempesulten for jeg har ikke spist siden klokken 11. Det lukter så godt her, altså, forklarte en ivrig lyslugg mens han kutter tomat og agurk for harde livet. Mange av 9-åringene hadde tydeligvis laget mat før, og delte sine erfaringer med de andre. Men få av dem visste at de kunne lage tacokrydderet selv.

Flinke til å lage mat

I løpet av dagen skulle alle barna være innom fire ulike stasjoner. Elevene var begeistret da de fikk lage hjemmelagede lefser sammen med konditor Berhard Azinger fra Tine. Mange ble overrasket over at det gikk an å lage det helt selv. På stasjonen med smootie møtte de Oda Smeby Christensen fra Tine. Hun kunne fortelle 9-åringene at de gjorde en super jobb og at de jo faktisk kunne mye om matlaging allerede. På siste stasjon blandet barna sammen sitt eget tacokrydder og stekte kjøttdeig.

- Det lukter jo ordentlig taco jo, ropte en litt overrasket stemme. Det hadde jeg ikke trodd altså…

Lager mat med mormor

I tillegg til den hjemmelagede tacoen, skulle selvsagt Katrine, hovedpersonen selv, lage vinnerretten fiskegryte. Hun pleier å få hjelp av mormor eller mamma når hun lager gryten hjemme. En stolt mormor hadde også tatt turen til skolen denne dagen for å se Katrine motta premien.

- Denne fiskegryten er kjempegod, Katrine. Du er så flink, og juryen visste raskt at dette var vinneren da de så oppskriften du hadde sendt inn til oss, understreket prosjektleder for Aksjon sunn matglede, Anna Villa, med et smil. Det var Bygdekvinnelaget som i samarbeid med TINE arrangerte oppskriftskonkurransen.

- Jeg ble sååå overrasket og kjempeglad da jeg hørte at jeg hadde vunnet. Jeg har storkost meg i dag sammen med klassen på kjøkkenet, sier Katrine.

Vil du se vinneroppskriften, samt alle de andre oppskriftene som nesten vant, så er de samlet i et hefte (pdf)

Så aktive bør barn være daglig

Regelmessig fysisk aktivitet er nødvendig for normal vekst og utvikling og god helse blant barn og unge. Her er myndighetenes anbefalinger for skolebarn.

Vet du hvorfor melk er viktig for barn i vekst?

Mange vet at melk er viktig for barn i vekst, men vet du egentlig hvorfor?

Barn trenger jern

Barn i vekst har behov for jern, og mye tyder på at mange barn får i seg for lite jern. I gamle dager inneholdt all brunost jern, men nå finnes det bare i barneprodukter. Nå er jernet endelig tilbake! Velg Junior Fløtemysost.