Melkekartonger, foto: Paal Audestad kilde:

Usøtet skolemelk

De smaksatte variantene i skolemelkordningen er spesielt utviklet for skoleelever. Det finnes en melk med kakaosmak og en med bringebærsmak som ikke er tilsatt sukker. De er laktosereduserte og beriket med vitamin D.

De smaksatte variantene av skolemelk inneholder like mange næringsstoffer som vanlig hvit melk, men er ikke tilsatt sukker. I dag velger over 70 prosent av elevene som drikker skolemelk, vanlig lettmelk eller ekstra lettmelk. Med smaksatt skolemelk får de elevene som ellers ville valgt noe annet enn vanlig melk, et alternativ som gir dem de samme næringsstoffene.

Ikke tilsatt sukker

De smaksatte skolemelkvariantene er veldig ulike fra drikkene du finner i butikkhyllene. De er basert på lettmelk og ekstra lett melk og har omtrent samme søtsmak som vanlig melk. De er bare tilsatt litt smak og ikke sukker. Til sammenligning inneholder for eksempel Litago sjokolademelk 4 % tilsatt sukker. Mer om skolemelkordningen og alle valgmulighetene som finnes kan du lese på skolemelk.no

Viktige vitaminer og mineraler

Melk inneholder viktige vitaminer og mineraler som kroppen trenger, blant annet protein av god kvalitet, kalsium, jod og flere B-vitaminer. Kalsium er spesielt viktig for barn og unge som skal legge grunnlaget for et sterkt skjelett og friske tenner. I tillegg inneholder den smaksatte skolemelken med ekstra lettmelk vitamin D, som er viktig for at kroppen skal nyttiggjøre seg kalsiumet. Det at melken er laktoseredusert, gjør at den passer også for de som ikke tåler så godt laktose. Laktosefri lettmelk er også tilgjengelig i skolemelksordningen.