Små kropper i vekst trenger også riktig påfyll

Vi feirer verdens skolemelkdag - vinn matpakkekurs!

I dag er det verdens skolemelkdag og den markeres hvert år i over 30 land. Målet er å fremheve betydningen av et sunt og næringsrikt måltid i løpet av skoledagen. Skolemelk er et selvsagt tilbehør og en kilde til viktige næringsstoffer som blant annet jod, kalsium, protein, vitamin B12, kalium og riboflavin.

Skolemelk + matpakke = sant

Skolemåltider er en viktig del av skolehverdagen og gir elevene en sjanse til å etablere et godt og helsefremmende kosthold. Matpakken er fortsatt en sentral del av skolemåltidet for de fleste norske barn og unge. Både mat og riktig ernæring er viktig for at barn i vekst. Vi har laget 10 matpakkeregler for å inspirere til riktige og gode matpakker. En i utgangspunktet litt kjedelig matpakke kan enkelt gjøres mer fristende med frukt, bær og grønnsaker som gjør den fargerik og spenstig. 

Matpakkekurs-skole

Vinn et matpakkekurs til din klasse!

Tidligere i høst fikk Mjøndalen skole i Nedre Eiker et matpakkekurs med en kunnskapsstafett for elever i 7. klasse. https://www.nrk.no/buskerud/fikk-kostholdskurs-i-skoletida-1.13125699  

Vil din klasse også ha et slikt kurs? Bli med i vår konkurranse og din klasse kan bli den heldige vinneren. Vis fram hva din klasse gjør for å lage et godt skolemåltid/god matpakke. I løpet av de neste ukene, frem til onsdag 26.10, vil vi se bilder av tre ulike matpakker fra din klasse. Legg gjerne ut bildene av matpakkene på Instagram med emneknaggen #matpakkereglertine (husk åpen profil), eller sende bildene på mail til anne.marie.skjolsvik@tine.no, så trekker vi en vinner som får et matpakkekurs til sin klasse når det passer. Og husk det er ikke så mye som skal til for å løfte matpakka litt. En liten skive agurk, tomat eller paprika liver godt opp en ellers kjedelig matpakke. Bruk fantasien og velg fargerikt du også. Lykke til!