Tur + matpakke = sant

Ferietid betyr utflukter for mange og nordmenn elsker å gå på tur. Om du skal på tur i skogen, gå i fjellet, få vind i håret med en båttur eller bare dra på piknik i parken er matpakke en sikker følgesvenn. Og frister ikke matpakke, kan du lage mat ute.

Å pakke sekken og dra ut i skogen, fjellet, på vannet eller til fjæra og lage mat på stormkjøkken eller en liten grill er en fin måte å bruke en fridag på. Og mat smaker mye bedre ute enn inne, enten om du har med matpakke eller tar deg tid til å kokkelere litt utendørs.

Mat på tur klinisk ernæringsfysiolog

Smør matpakke eller lag mat ute

Gjør du noen enkle forberedelser før du går ut døra kan du nyte et godt måltid sammen med turfølget ditt. Enten om dere velger den tradisjonelle matpakka eller om lager maten ute, er det hyggelig å spise på «ute-restaurant». Ønsker du å smøre matpakke kan matpakkereglene hjelpe deg på vei for hva den bør inneholde, og vil du lage maten ute har jeg seks tips til hva det kan være under.

  • Grove pannekaker på stormkjøkkenet. Miks sammen en røre for grove pannekaker før du går ut, og hell over på flaske. Da er det bare å ta frem panna og steke pannekaker. Og husk blåbærsyltetøy som tilbehør.
  • Omelett med ristet brød. Lag omelettrøre og hell på flaske. Kutt opp skinke og ulike typer grønnsaker og ta med i en boks. Så kan du helle røra på panna når du kommer frem og ha på toppingen. Ta med et godt brød i sekken. Rist brødskivene på bålet før du legger på omeletten. Da blir de sprø og knasende.
  • Pølser er ofte en vinner på bålet. Og ofte til et pølsemåltid så mangler vi grønnsakene. Her får du enkel løsning av meg. Kutt opp ulike typer grønnsaker og ha i en egen boks med på tur. Wok grønnsakene på bålet, eller putt de i aluminiumsfolie og bak de som en pakke, så får dere godt tilbehør til pølsene.
  • Ta med suppe på termos. Er du av den litt utålmodige typen, kan suppe være et fint alternativ til turmat som du kan nyte med en gang. Lag suppen hjemme, helle over på termos og nyte med en gang du setter deg ned for å ta en matbit på tur.
  • Spis fisk på tur. Lag små fiskepakker hjemme i aluminiumsfolie, med en filet av fisk du og barna liker, en klatt smør og ulike typer grønnsaker. Pakk de godt sammen så har du ferdig pakker til å slenge på bålet når du kommer fram.
  • Pinnebrød - enten til pølser eller dessert? Pinnebrød har de fleste spist til knitring fra bålets flammer. De fleste griller de alene som de er eller ruller de rundt pølsene. Men pinnebrød kan også lages som en søt variant, ala bolledeig og bland med nøtter og sjokolade. Kanskje en fin dessert til turen?

God tur!

Pinnebrød til tur