Syv tips til en aktiv regnværsdag

«Å nei, det regner i dag». Kjenner du igjen følelsen? Men fortvil ikke, for selv om sola ikke skinner er det mange aktiviteter du kan gjøre.

De fleste av oss får litt ekstra energi når solen skinner og liker å bruke solskinnsdagene ute. Derfor føler vi oss kanskje også litt ekstra tiltaksløse når regnet øser ned utenfor vinduet. Men ingenting er som å sitte inne etter å ha vært en tur ute i regnet, og det ligger mye bra motivasjon i ordtaket «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær». Så finn frem litt positivitet, kle på deg og gå ut en tur. Du kommer ikke til å angre.

Regn krever litt viljestyrke

Om du ikke er en stor fan av regnvær, krever det litt ekstra viljestyrke å komme seg ut døra når det regner. Men så lenge du kler på deg godt og holder varmen er det ingen sak å være ute i litt sommer regn. Og er du i aktivitet, for eksempel spiller fotball, løper, går tur i skogen, sykler eller noe annet gøy er det faktisk bare litt forfriskende med regn. Litt regnvær gir også en behagelig temperatur å være ute i.

 Tren-sammen-Anne-Marie

Andre forslag til aktiviteter i regnet er:

Stasjonstrening i stua. Lag stasjoner med ulike aktiviteter, for eksempel knebøy, push-ups, sit-ups, rygghev, spensthopp, burpees etc. Så mange øvelser du vil. Sett på fengende musikk og kjør 60 sekunders arbeidsperiode og 30 sekunders hvile hvor du da går til neste post. Kjør 2-3 runder, avhengig av hvor god tid du har.

Være kreativ – mal, tegn, sy, strikk. Mange av oss liker å ha noen rolige dager innimellom. Da kan en regnværsdag benyttes til litt håndarbeid. Finn frem ark og farger, mal eller tegn, eller broder, sy, hekle eller strikk.

Ryddeleken. Hva med å bruke litt innetid på ryddeleken? Sett av en halvtime og se hvor mye dere får ryddet. Da er det om å gjøre å få det mest av rot og ting som ligger rundt her og der på plass. Den som rydder mest vinner.

Baking. Å bake noe godt på regnværsdager er alltid en slager. Og hva med å bake dobbelt porsjon av noe, så kan dere fryse ned og ha til en piknik når sola igjen skinner. Bak noen deilige boller, grove horn til matpakka, eller hva med noen grove pølse- eller hamburgerbrød til grillmåltidet?

Det er ofte liten kø i fornøyelsesparker, skateparker, klatreparker på regnværsdager. Vil du kjøre favorittkarusellen eller teste den vanskeligste klatreløypa uten så mange andre rundt deg er en regnværsdag dagen å gjøre dette på. Kle på deg godt med regntøy og nyt dagen.

Utforsk museene i nærheten. Ta deg en tur rundt i eget nærområde eller byen du bor for å se hvilke muligheter den har å by på. Kanskje er det et kult museum du ikke har hatt tid til å dra til du kan utforske? Det er ofte mye gøy å gjøre i nærområde, men som vi aldri helt får tid til å gjøre.  

NB! Husk at barna digger sølepytter

Husker du selv fra du var barn, eller ser hvordan dine egne barn opplever regnet? Det er bare vi voksne som synes det er lite fristende, barna derimot gjøre ingenting av litt regn. Da kan de hoppe i sølepytter og sprute med vann. Så tenk som et barn og ta deg en tur ut. 

Tips-til-aktiviteter-på-regnværsdager-klinisk-ernæringsfysiolog-anne-marie-skjølsvik