Hvem vil du helst dele matpakka di med?

Hverdagen er her igjen, og det er tid for skole, jobb og ikke minst matpakken. Alle har vi et forhold til matpakken og over halvparten av oss spiser matpakke én eller flere ganger i uken. Ofte spiser vi matpakken sammen med andre, men hvis du kunne velge helt fritt, hvem ville du helst dele matpakka di med?

Dette var vi veldig nysgjerrige på og gikk derfor ut og spurte det norske folk[1]. Hvem tror du de fleste av oss ønsket å dele matpakke med?  Det kom opp mange forslag, men den som aller flest ønsket å dele sin matpakke med er Kong Harald. Ikke så langt etter Kongen følger stjernekokk Eyvind Hellstrøm, statsminister Erna Solberg, friluftsmannen Lars Monsen og skiløper Petter Northug.

Kong Harald

Marit Bjørgens beste matpakketips

På 7.plass over hvem vi vil dele matpakka med kommer Marit Bjørgen. Og trenger du tips til hva du kan ha med i matpakka kan du se hva hun anbefaler. 

 

Brødskive med ost og skinke er matpakkevinneren  

Så hva pleier Ola og Kari Nordmann å ha med seg i matpakka? Ikke uventet er det brødskiver som troner øverst. Deretter kommer frukt, knekkebrød, middagsrester, og til slutt grønnsaker. På brødskiva er det ost og skinke som er vinneren. Videre følger leverpostei, smørost og egg. Men vi velger ikke alle likt. Menn velger stort sett brødskiver, mens kvinner ofte varierer litt mer. De fleste av oss lager matpakken sin selv. Bare 3 % får samboer eller ektefelle til å lage matpakken.

 Matpakke

 

Å smøre matpakke eller ikke?

Det finnes mange gode grunner for å smøre matpakke. Matpakke er billig, praktisk og sikrer oss mat vi liker. Men det er også mange unnskyldninger for å ikke smøre matpakke. Mange synes det både er kjedelig å smøre og spise matpakke. Mitt beste råd er å smøre matpakka kvelden før, for eksempel samtidig som du lager deg kveldsmat. En annen nødløsning, som jeg ofte selv bruker, er å ha en stabel med makrell i tomat-bokser på kontoret. Da trenger du bare brødskiver eller knekkebrød og lunsjen er klar. Vil du ha flere tips kan du sjekke ut matpakkereglene her.

 
[1] Nettbasert undersøkelse gjennomført av Norstat med 1000 respondenter fra 15 år og oppover, sommeren 2016