Er kjærestekiloene en myte?

Et ordtak sier at «veien til en manns hjerte går via magen», og det å diske opp med litt ekstra kos i form av god mat og drikke for hverandre er noe de fleste gjør som kjærester. Dette sammen med litt flere timer foran TV’n, kan gi seg utslag i noen ekstra kilo rundt hofta.

Å kose seg sammen, sitte i armkroken og se en romantisk film kan friste mer enn å gå på treningssenteret når man er nyforelsket. Og selv om det kanskje kan bli litt ekstra kos i hverdagen, er dere også to som kan motiverer hverandre til å etablere sunne og gode vaner.

Kan bli noen kosekilo ekstra

I en australsk studie fulgte de 6000 kvinner i alderen 18 til 23 år over en tiårsperiode. Kvinner med partner og uten barn la på seg i gjennomsnitt 6,8 kilo i perioden. Kvinner uten partner og barn la på seg i gjennomsnitt omkring 5 kilo. Det ser altså ut til at de som skaffer seg en partner er mer utsatt for noen kosekilo ekstra.

valentines-kake

Les også: Seks tips for å lykkes med livsstilsendring

Damer er mer utsatt

Damer er kanskje mer utsatt fordi de generelt trenger mindre energi enn menn. Forskjellen i energiinntak utgjør gjerne opp mot 500-600 kcal, nesten samme kaloriinnhold som en middagsporsjon, i 100 gram sjokolade eller 100 gram potetchips! Det betyr jo ikke at menn har noe bedre av sjokolade eller chips enn kvinner, men at det skal litt mer til før de legger på seg. Dersom man da ofte koser seg sammen og spiser like mye, kan dette lettere føre til en ubalanse i energiinntaket for kvinners del. 

Kjærestekilo-romantisk-middag

Les også: Slik kommer du deg over dørstokken i dag

Selvfølgelig er det lov å kose seg

At det er lov å kose seg er kanskje musikk i de fleste ører, men det er også sant. I et sunt kosthold er det plass til god mat, drikke eller godteri. Spørsmålet er bare hvor ofte og hvor mye er det greit? Hvis dere passer på å ha et sunt, balansert og variert kosthold i hverdagen, er det plass til litt kos av og til. Uten at dere skal ha dårlig samvittighet for det. Fordelen med å være to er at dere kan motivere hverandre til å ta de riktige valgene. Vær hverandres støttespiller når motivasjonene er lav. En enkel huskeregel er at dere på hverdagene bør ta sunne valg og heller spare dessert, sjokolade eller chips’n til helgen kommer. Eller i dag på Valentines Day.