Bypåske - ti tips til hva du og familien kan gjøre

Påske betyr ski, hytte, snø og sol for mange. Men i år kan det se dystert ut med klisterføre flere steder i landet. Om det lugger i skisporet på fjellet, kan en bypåske by på like mange morsomme aktiviteter for hele familien.

Påsken representerer ofte rolige dager, mye kos og ikke minst påskeegg. Men det kan uansett være fint å få rørt på seg og få ut litt energi. Premien  er gode minner, frisk luft og treningseffekt for både store og små. Her får du 10 tips til aktiviteter dere kan gjøre sammen.

Bypåske-vær-aktiv

Gå på påskeeggjakt

Gjem påskeegget og lag enten en rebus, skattekart, gåter eller lignende slik at både store og små kan gå på påskeeggjakt. Ved å legge inn ulike ledetråder på veien kan det gi en god dose med aktivitet, før påskeegget kan nytes. 

Ut på tur - aldri sur

Selv om det blir bypåske, er det mange muligheter for å komme seg ut på tur. Pakk med deg niste, appelsin, drikke og sitteunderlag og kom deg ut i skogen, i parken eller fjæra. Nyt lunsjen eller middagen ute i det fri. Er det vanskelig å vite hvor du kan dra finnes det flere tjenester du kan søke opp, som for eksempel ut.no fra Den Norske Turistforeningen og finne gode turløyper.

Arrangere påskeleker

Selv om det kanskje ikke er nok snø til å arrangere påskeskirenn, kan dere fortsatt arrangere en påskekonkurranse. Inviter venner eller nabolaget, og del alle inn i lag. Første oppgaven kan være at alle lag må lage seg et kamprop. Andre utfordringer kan være eggeløp, rebusoppgaver, bygge høyest tårn av pappkrus, pilkast på blink etc. Hvem blir årets påskevinner?

Test ut en ny aktivitet

De fleste av oss har litt bedre tid i påsken, og hva med å benytte denne til å teste ut noe nytt? Lån en kajakk, test ut klatring om du har det i nærheten av der du bor, spill minigolf, tennis, squash, bowling eller hva med paintball? Det å prøve noen nytt kan både gi mestring, men også en god latter. Kanskje finner du en ny favorittaktivitet?

Dra på gårdsbesøk og hils på dyra

Mange besøksgårder har åpent i påsken, og flere av dem har en rekke aktiviteter. Alt i fra maling av påskeegg, mulighet for å kjøre hest og vogn og hoppe i høyet. Ta et raskt søk på "besøksgård" og ditt fylke, så finner du den som er nærmest deg.

Ta på deg badehetta

Glimter solen med sitt fravær kan en tur i svømmehallen være en fin aktivitet. Bonusen er at det er veldig bra trening både for barn og voksne. Sjekk ut din lokale svømmehall eller dra til et stort badeland. Gøy blir det uansett.

Tørk støv av fotballskoene eller volleyballen

Hva med å ta en tur ned på løkka i ferien? Finn frem fotballen eller volleyballen, dra med deg familie og venner og kjør en fotball- eller volleyballturnering. Fin aktivitet for alle, som også kan gi en god treningsøkt dersom konkurranseinstinktet er høyt.

Ta med gjengen på sykkeltur

Påsken er også en flott tid for å finne frem sykkelen igjen. Pumpe opp sykkeldekk og smør kjeden, før du legger ut på tur. La turen gå innom en kiosk eller ta med deg litt mat og drikke i sekken så kan dere ta en hyggelig rast på veien.

Vær turist i egen by

Ofte drar vi på tur til andre byer eller land og opplever severdigheter, museum, parker etc, men hva med å oppsøke det som er i ditt nærområde? 

Fiks i hagen

Nå som snøen er borte er det på tide å rydde litt i hagen, rake bort løv fra i fjor høst, vaske veranda, sette frem hagemøblene, og kanskje plante ut nye blomster i krukker og bed. Fin aktivitet for hele familien. 

Ønsker alle en riktig god påske!