Diverse nøtter

Spor av nøtter i Go'morgen

I serien av Go’morgen yoghurt finnes det noen varianter som inneholder nøtter i sidekammeret. Alle produktene lages ved det samme meieriet. Det betyr at det kan finnes spormengder av nøtter i alle Go’morgen-variantene.

Noen av variantene i Go'morgen-serien inneholder nøtter i sidebegeret. Alle produktene lages ved det samme meieriet. Det betyr at det kan finnes spormengder av nøtter også i de Go’morgen-variantene som har müsli i sidebegeret, selvom sannsynligheten for dette er svært liten. Alle Go’morgen-varianter merkes derfor med ”Kan inneholde spor av nøtter”.

Vi vil gjennom denne merkingen gjøre forbrukere med nøtteallergi oppmerksomme på at risikoen er tilstede, selv om den er svært lav. De fleste med nøtteallergi tåler en spormengde av nøtter og kan spise produkter merket med ”kan inneholde spor av nøtter”. Den enkelte vet selv sin toleransegrense, og må i samråd med sin lege finne ut om nøtteallergien er så alvorlig at de skal unngå spormengder.

Mandler, hasselnøtter og cashewnøtter

I Go’morgen Vaniljeyoghurt med Nøttemix har vi blandet mandler og cashewnøtter. I Go'morgen Naturellyoghurt med Nøttecrüsli er det mandler og hasselnøtter. Dette er blant de mest kjente og best likte nøttetypene i Norge per i dag. Ingen av de andre variantene inneholder nøtter som en ingrediens, men de kan altså inneholde spormengder av nøtter, ettersom alle Go'morgens produkter produseres ved samme meieri.

Hva er nøtteallergi?

Allergiske reaksjoner på matvarer kommer av at kroppen reagerer på enkelte av proteinene i maten. Nøtteallergi sees på som en av de vanlige matvareallergiene, og er en type allergi som ofte varer livet ut. En av grunnene til at det er så vanlig er at et stort antall mennesker har pollenallergi som gir kryssreaksjoner mot blant annet nøtter.

Kilde: www.naaf.no, Astma og Allergiforbundet

Hva er melkeallergi?

Melkeallergi er en allergisk reaksjon mot ett eller flere av proteinene i melk og meieriprodukter. Immunforsvaret oppfatter proteinene som fremmede, og setter i gang en rekke reaksjoner i kroppen. Er du allergisk mot melkeprotein, skal du holde deg helt unna meieriprodukter.