Pil nedPil ned

Lotsstøylen ønsker velkommen til åpen gård.

Melkekyr er som folk flest; de liker seg på fjellet om sommeren! På Lotsstøylen i Eid er det godt å være både for folk og fe.

Lotsstøylen_d
Lotsstøylen_e

Kyrne på Lotsstøylen har god utsikt og nyter et smaksrikt og saftig fjellbeite, mens gresset hjemme på gården får vokse i fred.

De lokale TINE-gårdene som driver stølen sammen sørger for at kyrne har godt selskap sommeren gjennom.

Om sommeren er Lotsstøylen åpen for fri ferdsel 24 timer i døgnet. Det er ingen servering, men ta med god niste. Alle besøkende kan fritt benytte seg av stølens eminente to-seters utedo, som med åpen dør kan by på verdens fineste utedo-utsikt.

Veibeskrivelse:

For å komme til Lotsstøylen, kjører man til Lote. Kjør så mot Lotsberg ca. 500 meter før en svinger til venstre oppover lia. Det er grusveg. Etter ca. 3 km kommer man til en grind hvor veien deler seg, man skal da holde til venstre. Deretter er det til venstre igjen etter ca. 200 meter, over en bro. Da kjører man over gamlestøylen, og fellesstøylen ligger ca. 300 meter ovenfor denne.

Velkommen og god tur! 

Stølsdrift med melkekyr på fjellbeite er en over tusen år gammel tradisjon i Norge. TINEs egen historie begynte på et setermeieri i 1856, og fremdeles melker våre bønder kyrne på 900 setre hver sommer.

Her finner du oss