Pil nedPil ned

Rausjødalen Setermeieri ønsker velkommen til åpen gård.

Besøk Rausjødalen Setermeieri - TINEs «vugge» og Europas aller første meierisamvirke nord for alpene.

Rausjødalen Setermeieri
Dyra på Rausjødalen Setermeieri

Rausjødalen Setermeieri er både Norges og Nordeuropas eldste andelsmeieri og Europas første fellesmeieri nord for alpene. Her ble det produsert sveitserost allerede i 1856. I dag er den store steinbygningen restaurert og huser et interessant meierimuseum og en tradisjonsrik setercafé.

Setercaféen har den legendariske sveitserosten på menyen og annen tradisjonsrik seterkost som rømmegrøt, skjørost og rømme med spekemat, nystekt setervaffel og kaffe.

Setercafe på RausjødalenHer finnes også mange spennende aktiviteter både for barn og voksne. Galleri Stallen viser sesongens kunstutstilling og vårt sommerprogram byr på variert musikk og kulturopplevelser. Hjertelig velkommen til et trivelig besøk hos oss!

Adkomst

Rausjødalen Setermeieri ligger sør i Tolga kommune nær grensen til Tynset kommune i Raudsjødalen.

  • Fra Tolga: 48 km
  • Fra Tynset: 33 km

Rausjødalen har bilvei helt fram, med bomvei fra Brydalsveien.

Området er et ypperlig utgangspunkt for fjellturer og topptur til Raudsjøpiggen (1306 moh). Den Norske Turistforening har hytte ved anlegget, og har flere merkete stier i området.

Tilbud på setermeieriet

På Rausjødalen Setermeieri holder meierimuseet åpent hver dag fra 1. juli -30. juli. Raudsjødalen Setermeieri er Europas første meierisamvirke nord for alpene og ble startet i 1856 under navnet Rausjødalen Meieri. På museet er det mulig å få guiding.

I tillegg er det mange dyr å hilse på i Rausjødalen: ”De tre Bukkene Bruse”, Høne-Pøne, Hane-Pane, noen snille kaniner og den lille kalven som ikke ville telles. Shetlandsponnyen Odin kan leies for små rideturer.

Vi har laget to morsomme naturstier og skattejakt for store og små. Ønsker du å fylle seterdagen med enda flere aktiviteter, har vi mange spill du kan låne: Hva med et slag kubb eller et sekkeløp? Vi har også sjakk, labyrint, fotball, kort, puslespill etc. Terrenget innbyr også til gjemsel og annen lek for familien.

I sommer har vi også seterkafé med nystekte vafler, skjørost, rømme, spekemat, rømmegrøt, hjemmebrygget øl m.m. Og hver søndag er det kulturelle innslag kl. 13.00.

Kontaktinfo

Arve Bjørnstad. Mob: 993 35 677 (helst sms pga dekning).

Annen info/overnatting

Den Norske Turistforening har en selvbetjent hytte i Rausjødalen, som ligger like i nærheten av meieriet i setergrenda, se www.ut.no/hytte/raudsjoedalen

Deler av sommeren er det seter til leie. Ring Ola Tangen tlf. 90 66 75 58 eller Arve Bjørnstad tlf. 99 33 56 77 eller kontakt oss for mer informasjon.

Mer informasjon om tilbudet på Rausjødalen Setermeieri finner du på rausjodalen.no

Fakta om Rausjødalen Setermeieri finner du på rausjodalen.no

Adresse

Rausjødalen Setermeieri, Tolga
2500 Tynset

Åpningstid

Åpent fra 1. - 30. juli 2017. Alle dager fra kl. 11.00 - 17.00

Tilbud på gården

Seterkafè, besøk dyra på gården, ponniridning, meierimuseum, Galleri Stallen, naturstier, skattejakt, spill og kulturelle innslag (søndager)

Pris

Alle arrangementer er gratis for publikum

Her finner du oss