Påskekrim med opplag på 25 millioner

Påske forbindes med krim og hyttekos. Men du trenger verken parabol eller antenne for å kose deg med årets største påskekrim. Du trenger kun en melkekartong fra TINE. Tradisjonen tro prydes TINEs melkekartonger til påske med krim.

Påskekrim 2013 på TINEs lettmelk

Påskekrim 2013 på TINEs lettmelk

I år, som i fjor, er den skrevet av Gunnar Staalesen og tegnet av Arild Midthun. Opplaget på svimlende 25 millioner gjør den trolig til årets mest leste påskekrim.

– Påskekartongene har hatt krim de siste 17 årene, og dette er vårt bidrag til å holde en god tradisjon i hevd, sier Sture Nicolaysen, senior merkevaresjef i TINE.
– Det er godt kjent at nordmenn er et krimelskende folkeslag. Med denne påskekrimmen ønsker vi å engasjere hele familien rundt frokostbordet. Påsken er en tid hvor folk gjerne tar seg litt lengre tid om morgenen og nyter en god frokost sammen, sier han, og opplyser at denne gangen dreier mysteriet seg om hvem som har stjålet maleriet «Raut» hos melkebonden Ulrik.

Krim i tegnet format

Det er femte gang Gunnar Staalesen skriver kriminalhistorien. Første gang var med Det spøker ved Storenut i 2002. Staalesen tilhører det han selv kaller «den første norske tegneseriegenerasjonen» og er en stor fan av uttrykksformen. Varg Veum-figuren hans har tidligere opptrådt i seks tegneseriebøker.

Samspill tekst og tegninger

Donald Duck-tegner Arild Midthun på sin side er en ivrig tilhenger av god kriminallitteratur. Det er andre år på rad at han jobber sammen med med-bergenser Staalesen om påskekrim på melkekartongen. I tillegg har han tidligere stått bak en påskekrim sammen med forfatter Terje Nordberg.

Også andre kjente, norske krimforfattere har skrevet kriminalhistorier for melkekartongen, blant andre Unni Lindell, Jon Michelet, Anne Holt, Tom Egeland, Kim Småge og Erlend Loe.

Løsningen på tine.no

Melkedrikkende krimelskere oppfordres til å gjette løsningen på krimgåten. Påskeaften legges løsningen ut på tine.no, som vil være tilpasset til mobil og nettbrett. Man kan også sende SMS: TINEKRIM til 1980 for å få vite svaret på årets påskekrim på TineMelk fra påskeaften. 

Kontakt:
Merkevaresjef Sture Nicolaysen, mobil: 958 70 101, e-post: sture.nicolaysen@tine.no