VÅR høstet internasjonal anerkjennelse

VÅR gourmet fruktmost er tildelt «2010 Superior Taste Award» for sin smak og kvalitet. – Jeg er utrolig stolt av at VÅR, som i sterk konkurranse fra 900 innsendte produkter fra 60 land, har fått to stjerner i denne internasjonale konkurransen, sier utviklingssjef i FellesJuice AS Asbjørn Tandberg.

vaarflaskerWeb
ITQI-AwardBlue2stars10

Målet er å innta restaurantbransjen og gi den et konkurransedyktig supplement eller alternativ til vin på drikkekartet. – Å få en internasjonal anerkjennelse for smak er et flott kvalitetsstempel. VÅR er det aller beste alkoholfrie alternativet når du ikke kan nyte vin, sier norsk og nordisk vinkelner-mester fra 2009, Merete Bø, i en kommentar.

Fokus på spesielt gode produkter

Hvert år, siden 2004, samler «The International Taste and Quality Institute» i Brüssel tolv av Europas beste chefer og vinkelnere for å teste mat- og drikkeprodukter på smak og kvalitet. Instituttets formål er å promotere og få fokus på spesielt gode produkter. – Vi har brukt tre år, mye lidenskap og vitenskap til å utvikle VÅR. Å anerkjennes og belønnes for resultatet i denne internasjonale konkurransen, er verdt all innsatsen, smiler Tandberg stolt.

Passer til ulike typer mat

VÅR er en ren most av frukt og bær. Den er utviklet spesielt, i samarbeid med Kulinarisk Akademi, for å passe til ulike typer mat - akkurat som vin. Den 27. mai reiser representanter for FellesJuice AS, et heleiet selskap i TINE Gruppa, til Brüssel for å motta den ærefulle prisen.

Spesialitet i Norge

VÅR er også godkjent som Spesialitet av KSL Matmerk. For å kunne få godkjennelse til å bruke Spesialitetmerket, må bedriften vise frem, dokumentere og oppfylle de kriterier som er satt for produktene. Dette innebærer at produktene må ha faktiske kvalitetsegenskaper som skiller dem fra andre. Disse egenskapene kan ha grunnlag i valg av spesiell råvare, en spesiell produksjonsprosess og/eller egenskap som modenhet, ferskhet og smak. I tillegg må bedriften og produktet ha grunnlag i «den gode historien». Det er helheten som teller. (www.matmerk.no)

 

VÅR er et helt nytt Sunniva-produkt fra FellesJuice AS og ble lansert i 2009. Det er lansert to smaker, VÅR Eple og Solbær og VÅR Eple, Kirsebær og Aronia.

Hvilken VÅR til hva? 

VÅR Eple og Solbær har en ren, frisk smak med tydelig syrestruktur. Den gir en kompleks smak som sitter lenge i munnen og som passer godt til småretter med lyst kjøtt og sopp, og er et ypperlig følge til chèvre og andre smaksrike oster.

VÅR Eple, Kirsebær og Aronia har en middels fyldig, syrlig smak av modne bær som sitter godt i munnen, med et snev av jordsmonn. Den har en kompleks og balansert ettersmak og passer godt til kjøtt- og viltretter, med tilbehør som kryddersmør og soppsaus.

  

Kontaktperson:

Asbjørn Tandberg, utviklingssjef i FellesJuice AS, tlf: 908 49 565

Les mer om Sunniva/VÅR på www.sunniva.no

Les mer om Superior Taste Award på www.itqi.com