Deltakerne har kvalifisert seg gjennom innsendt menykonkurranse og semifinale.
Hvem kan delta?
Konkurransen er åpen for alle kokk- og servitørelever på VG2 og gjennomføres som en lagkonkurranse. Hvert lag skal bestå av 2 kokker, 1 servitør samt 1 lagleder. Lagleder trenger ikke tilhøre skolen.
Hva er oppgaven?
-
Inngangsoppgaven er å utarbeide en to-retters meny for 8 personer med utvalgte råvarer, samt en appetittvekker til 16 personer. I tillegg skal laget besvare spesifikke oppgaver.
-
Last ned eksempel på mal for besvarelse av oppgaven og eksempel på menyoppsett. Vi minner om at årets oppgave skal næringsberegnes. For å beregne kan man benytte Kostholdsplanleggeren.
Tidsfrister
- Registrer ditt lag her innen 16. september 2019.
- Frist for innsendelse av menykonkurranse er 27. september 2019.
- Tilbakemelding om hvem som går videre til Steg 2 offentliggjøres 10. oktober 2019.
Spørsmål kan rettes til:
Kjersti Valotto, NKL
Telefon: (+47) 910 02 402 eller E-post: tinecup@nkl.no
Alle spørsmål og svar blir publisert på www.nkl.no/konkurranse.
Oppgaven sendes til: tinecup@nkl.no. Merk mailen med “TINECup”og lagnavn.
Bedømming
En uttaksjury bedømmer de innsendte oppgavene anonymt. Det velges ut inntil fem lag for hver semifinale. NKLs lokale laug er ansvarlige for gjennomføring av semifinaler.