Synert melk somKultur melk og Kefir har mange bruksområder

Syrnede melkeprodukter

Syrnet melk har lange tradisjoner og har vært brukt i årtusener. Kefir er en av de eldste surmelkstypene, og produktene kefir og yoghurt stammer fra landområdene ved Kaukasus. Ordet kefir er tyrkisk og betyr „behagelig, velsmakende“.

Syrnede melkeprodukter
Art. nr, Produkt Emballasje
4278 TineMelk Kultur Tank 800 kg
78 TineMelk Kultur Minitank - 200 liter 
4276 TINE Kefir Økologisk Tank 800 kg 
4081  TINE Kefir Økologisk  Minitank - 200 liter
4008  TineMelk Skummet Kultur Minitank - 200 liter
4277 TineMelk Skummet Kultur Tank 800 kg
4279 TINE Yoghurt Naturell Tank 800 kg
4861 TINE Matyoghurt Spann 5 kg
4862 TINE Matyoghurt Tank Tank 400 kg

Les mer om bestilling av våre produkter her

Syrnede melkeprodukter har mange bruksområder. De har alle sammen den fordelen at de ofte tåles bedre av de som har problemer med å fordøye laktose og de som har laktoseintoleranse. Ønsker du å vite mer om laktoseintoleranse og melkeallergi, så ta kontakt med oss eller les mer om dette tema her.

Syrnede melkeprodukter er godt egnet der en ønsker en frisk og syrlig smak i sluttproduktet. De har bred anvendelse i dressinger, bakverk, brød, lefser/sveler og iskrem.

TINE har to varianter kulturmelk, en skummet med 0,4% fett og en vanlig kulturmelk med 3,5% fett. Fettinnholdet i melken betyr mye for hvor tykk melken føles og for smaken. Skummet kulturmelk  smaker litt annerledes enn vanlig kulturmelk fordi den har lavere fettinnhold. Fordi den er mager, får den også Nøkkelhull. Begge variantene av kulturmelk er syrnet med melkesyrebakterier.

Kefir fra TINE er økologisk og har et fettinnhold på 5%. Økologisk melk syrnes med økologisk kefirkultur for å oppnå den spesielle smaken som skiller den fra kulturmelk.

TINE Matyoghurt har en fyldigere konsistens enn TINE Yoghurt Naturell. TINE Matyoghurt bidrar til å balansere varme retter og gjør det enkelt å tilberede sunne og gode produkter. TINE Matyoghurt er rik på protein og tåler noe varmebehandling.

TineMelk Kultur er helmelk syrnet med kultur av melkesyrebakterier. Melken er homogenisert og pasteurisert før syrning. Frisk, syrlig og aromatisk smak.

TINEMelk Skummet Kultur er skummet melk syrnet med kultur av melkesyrebakterier. Melken er homogenisert og pasteurisert før syrning. Frisk, syrlig og aromatisk smak.

TINE Kefir Økologisk er produsert på økologisk helmelk. Denne syrnes med økologisk kefirkultur som lages ved hjelp av kefirkorn. Mild, syrlig og aromatisk kefirsmak.

TINE Yoghurt Naturell produseres med utgangspunkt i helmelk. Denne tilsettes minimum 2,5% melketørrstoff og syrnes med yoghurtkultur (Streptococcus thermophilus og Lactobacillus bulgaricus). Melken homogeniseres og pasteuriseres før syrning. Mild syrlig og aromatisk smak.

TINE Matyoghurt produseres med utgangspunkt i helmelk. Denne tilsettes minimum 2,5% melketørrstoff, kremfløte og melkeprotein før den syrnes med yoghurtkultur (Streptococcus thermophilus og Lactobacillus bulgaricus). Melken homogeniseres og pasteuriseres før syrning. Syrlig og aromatisk smak.