Smelteost har andre egenskaper enn vi ser hos de opprinnelige hvitostene

Smelteost

TINE Ingrediens tilbyr smelteoster produsert med utgangspunkt i de kjente TINE hvitostene. Hvitostene smeltes i en spesiell prosess, og vi oppnår smelteoster med noen andre egenskaper enn vi ser hos de opprinnelige hvitostene.

Smeltost
Art. nr, Produkt Emballasje
1990 TINE Taffel spesial ternet 2 x 5 kg
2500 TINE Taffel Norvegia® 3,8 kg

Les mer om bestilling av våre produkter her

De ulike smelteostene er forskjellige i smak og smelteegenskaper. Sammenlignet med standard hvitost, vil smelteost holde fasongen bedre og medvirke til en jevnere temperatur i sluttproduktet ved oppvarming. TINE Taffel smelter vesentlig mindre ved oppvarming enn TINE Taffel Norvegia®. Dette gjør produktet ekstra godt egnet i farseprodukter der det gir en fin tekstur.

 Farseprodukter av kjøtt og fisk er produkter der smelteost kan anvendes til fordel for standard hvitost. I en ostepølse med hvitost, kan ostebitene oppleves som betydelig varmere enn resten av pølsen, og ikke minst, kan den oppleves som flytende. Kanskje så flytende at det blir en liten utfordring å spise pølsen. Nettopp dette kan en unngå med smelteost; osten vil ikke bli så varm og den vil holde fasongen slik at den bedre synes i pølsene som definerte biter.

En smelteost vil tåle perioder med lagring i romtemperatur

TINE Taffel spesial er produsert med utgangspunkt i hvitost (Jarlsberg® og Norvegia®). I prosessen tilsettes vann, melkeprotein, smeltesalt, melkefett og surhetsregulerende middel.

TINE Taffel Norvegia® er produsert med utgangspunkt i hvitost (Norvegia®, Jarlsberg®). I prosessen tilsettesvann, smeltesalt, melkeprotein, melkefett og surhetsregulerende middel.