Pulver fra TINE Ingrediens har mange ulike anvendelsesområder.

Melkepulver/andre pulverprodukter

Fersk melk og melkepulver er, ut fra tørrstoffinnholdet, identiske produkter. Forskjellen ligger i vanninnhold og prosessering. I prinsippet kan produktene byttes ut med hverandre ved å justere vannmengden. Selv om næringsinnholdet er tilnærmet det samme, kan det likevel være store forskjeller i produktegenskapene.

 

Melkepulver/andre pulverprodukter
Art. nr, Produkt Emballasje
3811 *Skummetmelkpulver Sekk - 25 kg
3819 Skummetmelkpulver HV Sekk - 25 kg
3838 Skummetmelkpulver økologisk Sekk  Sekk - 25 kg 
3800 *Melkepulver 20 % fett MV Sekk - 25 kg 
3780  Helmelkpulver 35 % fett MV Sekk - 25 kg
3782  Fløtepulver 42 % fett, MV Sekk - 25 kg 
3917  Kjernemelkpulver syrnet Sekk - 25 kg
3919 Kjernmelkpulver søt Sekk - 650 kg
3775 Yoghurtpulver Sekk - 25 kg
3900 Ostepulver Sekk - 20 kg
3901 Ostepulver/sk.melkpulver, MV Sekk - 20 kg
4466 WPC 80 Sekk - 20 kg
3969 Instant WPC 80 Sekk - 550 kg
3910  *Mysepulver Sekk - 25 kg
3981  Mysepermeatpulver  Sekk - 25 kg 
3983 Mysepermeatpulver Sekk Sekk - 1000 kg
  * Finnes også i større emballasje  

Les mer om bestilling av våre produkter her

TINE produserer melkepulver i mange varianter. Vår produksjonsmetode er inndamping og spraytørking. I tillegg leverer vi spesialpulvere basert på kundens behov og spesifikasjoner.

Etter internasjonal standard klassifiseres pulver i tre varmeklasser:

LV = lavvarmet (low heat)
MV = middelsvarmet (medium heat)
HV= høyvarmet (high heat)

Varmeklassen forteller først og fremst noe om pulverets vannbindingsevne. Denne øker med stigende varmeklasse. Varmeklassen er primært relatert til skummetmelkpulver, men har, av hensyn til vannbinding, relevans til alle pulverprodukter. Standard varmeklasse er middels varm (MV).

Skummetmelkpulver mellomvarmet (MV) og høyvarmet (HV) er gulhvite pulvere som har gode flyt- og oppløsningsegenskaper. De egner seg til bruk i iskrem, supper, sauser, sjokolade, kjøtt- og fiskefarser og forskjellige tørrmikser. 103 kg pulver og 897 l vann gir ca. 1000 l rekonstituert skummetmelk.

Melkepulver kan benyttes i stedet for melk i for eksempel tørre mikser, bakeriprodukter, kjøtt- og fiskefarser, supper, sauser, sjokolade og konfektyr. 115 kg pulver og 885 l vann gir ca. 1000 l rekonstituert helmelk med 2,3 % fett.

Helmelkpulver passer som ingrediens i iskrem, supper, sauser, desserter, brød og andre bakevarer. 168 kg pulver og 832 l vann gir ca. 1000 l rekonstituert helmelk med 5,9 % fett.

Fløtepulver passer som ingrediens i bakevarer, supper, sauser, desserter, kjøtt og fiskefarser. 148 kg pulver og
852 l vann gir ca. 1000 l rekonstituert melk med 6,2 % fett.

Kjernemelkpulver er svært lik skummetmelkpulver, men inneholder i tillegg fosfolipider som gir ekstra emulgerende egenskaper.

Mysepulver kan erstatte deler av skummetmelkpulver i produkter som iskrem, supper, sauser, desserter, margarin, kjøttfarse og bakevarer.

Myseproteinkonsentrat (WPC 80) er en høyverdig proteinkilde med godt balansert innhold av essensielle aminosyrer. Produktet har gode emulgerende, vannbindende og gelerende egenskaper, og er lite følsom for endringer i pH.

Mysepermatpulver består hovedsakelig av laktose og kan derfor i mange applikasjoner erstatte mysepulver og/eller laktose. Pulveret har en ren og søt melkesmak.