Julekaker med TINE meierismør

TINE meierismør i julebaksten

Husk TINE Meierismør til julebaksten!

TINE meierismør har et bredt anvendelsesområde og er en selvfølge når
god mat, kaker og annet bakverk skal lages. TINE meierismør er kjernet av fersk fløte, og blir brukt av kokker og matelskere på grunn av sin gode smak og evne til å løfte fram andre smaker.

TINE meierismør løfter frem de gode smakene!
TINE Smør er et rent naturprodukt og en kvalitetsråvare som forbrukeren kjenner og verdsetter. TINE Smør produseres som både saltet, usaltet, syrnet og usyrnet. Et naturlig valg til årets julebakst.

TINE kan blant annet tilby følgende artikler til industrimarkedet:

Art. nr,                               Produkt Emballasje
1048 Tine Smør, normalsaltet 25 kg
1157 Tine Smør syrnet, usaltet  25 kg
1205 Tine Smør usyrnet,usaltet  25 kg 

Slik produseres TINE meierismør:

For å lage 1 kg smør trengs 20 liter melk. Melken separeres til skummetmelk og fløte. Det er fløte som er utgangspunktet for smør.  Fløten pasteuriseres, kjøles og varmes opp igjen før den pumpes inn i smørmaskin bestående av ulike avdelinger.

Prosessen kan beskrives i følgende trinn:

1: Kjerneavdeling
Pisking av fløte som danner smørkorn og kjernemelk.

2: Separasjonsavdeling
Utskilling av kjernemelk fra smørkorn.

3: Elteavdeling
Elter smøret sammen og tilsetter eventuelt saltlake og melkesyrekultur.
Eltingen skjer under vakuum for å trekke ut luften av smøret. Dette er viktig for holdbarheten på produktet.

Etter produksjon pumpes smøret til smørsiloer og videre til pakking.

Les mer om våre smør og fettprodukter, eller ta kontakt med en av våre selgere for mer informasjon.