Næringstett mat

Ernæringsfysiologer fra TINE og Haukeland universitetssykehus har sammen laget en brosjyre med tips om hvordan man tilfører ekstra næring i måltidene.

Brosjyre om beriket mat, TINE Partner 2015

– Vi er stolte av brosjyren og tar den med oss ut på kundemøter hos for eksempel alders- og sykehjem, sykehus og institusjoner, sier senior konseptutvikler Anette Roll Mosland i TINE Partner. – Vi har allerede fått mange henvendelser fra ernæringsfysiologer og helsepersonell som bestiller brosjyren.

Smått, men godt

Det er ikke alltid bra å gå ned i vekt. Er dette vekttapet uønsket, er det lurt å prøve å stoppe det. Sykdom vil ofte både øke næringsbehovet og redusere appetitten. Hvis kroppen får for lite energi og næringsstoffer settes den på «sparebluss». Da får du mindre overskudd, det tar det lengre tid å komme til hektene og du blir mer utsatt for å få infeksjoner og andre komplikasjoner. Hos mange kan dette også føre til varig tap av muskelmasse og styrke.

I brosjyren finner du blant annet råd og tips om:

• hvordan oppdage vekttap
• næring i ulike råvarer
• hvordan øke energi- og proteininnhold
• oppskrifter for frokost, lunsj, middag, minimåltider og drikke
• hvor ofte man skal spise