TINEstafetten på Verdens aktivitetsdag

TINEstafetten på Verdens aktivitetsdag

I år går TINEstafetten – verdens største stafett – av stabelen på samme dag som verdens aktivitetsdag. I over tjue år har TINEstafetten skapt samhold, løpeglede og god stemning over hele landet, og i år skal elevene også lære om hvilke aktiviteter som er vanlige i andre land enn Norge.

Årets stafett har rekordmange påmeldte, og over 108 000 elever landet over er straks klare for å gi alt for laget og skolen.

Læring gjennom løping

Hver skole har valgt et land de skal bli bedre kjent med frem mot 10.mai, for å hente inspirasjon fra idrettsgleden vi kan finne verden over: Kanskje finner en klasse fra Ørsta en ny favoritt i Sri Lankas favorittsport volleyball, eller en skole fra Tønsberg blir knallgode i den irske nasjonalsporten hurling?

Idrettsglede på tvers av landegrenser, etnisitet og opprinnelse, er et av idrettens viktigste prinsipper, og nå skal det settes ut i praksis gjennom TINEstafetten.

Verdens største stafett

TINEstafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund, og er Norges desidert største idrettsmønstring med deltakere fra 6. – 9. klasse på 290 arenaer. TINE har vært samarbeidspartner til stafetten helt siden oppstarten i 1993.

Sponsorsjef Ann- Kristin Syversen i TINE synes at det er ekstra moro at stafetten i år faller på verdens aktivitetsdag:

– I fjor var det OL i Rio som tema, og i år henter vi inspirasjon, læring og idrettsglede fra hele verden. Den gleden lar seg ikke stoppe av landegrenser, og følelsen av mestring er like god for alle som krysser målstreken. At vi kan notere oss påmeldingsrekord i år, skal vi selvfølgelig også feire.

Et mål å få norske elever i bevegelse

Nyvalgt president i friidrettsforbundet, Ketil Tømmernes, er stolt over å tilrettelegge for at over 100 000 elever landet over får være med på en årlig feiring av aktivitet og samhold.

– Når startskuddet går på Bislet Stadion den 10.mai, og på små og store steder i resten av Norge, skal elevene få oppleve både løpeglede og godt lagarbeid. Det er et mål å få norske elever i bevegelse, og TINEstafetten er et godt virkemiddel for å oppnå nettopp det, sier han.

For mer informasjon, se www.tinestafetten.no

Om TINEstafetten

TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring med over 108 000 påmeldte elever fra 6.- 9. klassetrinn i 2017. Det er ti deltakere på hvert lag (fire gutter og fire jenter + to reserver) som løper 200 meter hver. TINEstafetten arrangeres den 10. mai med noen få unntak, på 290 idrettsarenaer rundt om i landet.

Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom. Norges Friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.