TINE lanserer brunost tilsatt jern

TINE lanserer brunost tilsatt jern

Undersøkelser viser at mange barn får i seg mindre jern enn det som er anbefalt. En landsomfattende kostholdsundersøkelse blant 4-åringer i Norge viser at de fleste får i seg det de bør av vitaminer og mineraler bortsett fra vitamin D og jern.


Jern er viktig for normal kognitiv utvikling hos barn

Det er bekymringsfullt at jern er et av mineralene mange barn får for lite av gjennom kosten fordi barn i vekst har behov for jern blant annet fordi jern bidrar til normal kognitiv utvikling av barnets hjerne. En måte å sikre at barnet ditt får i seg nok jern er å sikre at barnet spiser jernrikt pålegg som leverpostei, brunost tilsatt jern eller kjøttpålegg.


- Endelig er jernet tilbake i brunosten, sier ernæringsrådgiver i TINE Anne Katrine Wahl. To skiver med Junior Fløtemysost (20g) på en brødskive gir 2 mg jern, og et barn i barnehagealder får da dekket ca. 20 % av anbefalt daglig jerninntak.

Nyheten Junior Fløtemysost tilsatt jern er naturlig rik på flere viktige næringsstoffer for barn i vekst, deriblant kalsium og jod.


En ny påleggsfavoritt til barn

Junior Fløtemysost er en søt og mild brunost laget av kumelk, akkurat slik barna vil ha den. Osten er ikke tilsatt sukker, alt sukkeret kommer fra melken. Undersøkelser viser at mange barn får i seg mindre jern enn hva som er anbefalt, og vi lanserer derfor en brunost tilsatt jern, spesielt laget for barn i vekst.


Hvorfor inneholder ikke all brunost jern?

I «gamle dager» inneholdt all brunost jern naturlig, fordi osten ble kokt i jerngryter. Ved overgang til utstyr i rustfritt stål, ble jernet borte fra osten. På 1960-tallet anbefalte daværende helsemyndigheter norske meierier å jernberike brunosten. Nyere undersøkelser viste at jerninnholdet i det norske kostholdet ikke var så lavt som man den gang antok og sammen med andre tilpasninger til EU-regelverket ble tillatelsen til å tilsette jern i brunost inndratt i 2001. Samtidig ble det gitt en ny tillatelse til å berike produkter som er tilpasset barn. Det er denne tillatelsen vi benytter oss av når vi nå lanserer Junior Fløtemysost.


- Brunost er i tillegg en god kilde til blant annet kalsium og jod, fortsetter Wahl. Som del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil bidrar jern til en normal kognitiv utvikling av hjernen hos barn. Jod er viktig for hjernens kognitive funksjon, og kalsium er nødvendig for at barns bein skal vokse og utvikles normalt.


Etter at TINE i 2001 fjernet jernet i brunosten har vi fått mange henvendelser fra forbrukere som ønsker det tilbake.

- Med lanseringen av Junior Fløtemysost, er vi stolte av at vi endelig kan tilby en brunost tilsatt jern, spesielt utviklet for barn i vekst, avslutter Senior Merkevaresjef Tone Blandhoel.

Ønsker du å få tilsendt produktet eller mer informasjon kontakt Kommunikasjonsrådgiver Mimmi Granli Jensen på mimmi.granli.jensen@tine.no eller tlf. +47 902 19 591