Påskekrim på 15 millioner melkekartonger

Påskekrim på 15 millioner melkekartonger

Ryktene sier at årets påskekrim er vanskeligere enn fjorårets, men det stopper ikke melkedrikkende hobbydetektiver fra å kaste seg over utfordringen. Årets påskekrim pryder hele 15 millioner melkekartonger.

For syvende år på rad er det krimforfatter Gunnar Staalesen og Donald-tegner Arild Midthun som skaper krimgåten hele Norge bryner seg på i påsken. Den kjente og kjære Ulf Ulvheim, en snartenkt privatdetektiv med oppklaringsprosent på lik linje med Harry Hole, har hovedrollen.

Engasjerer 200.000 forbrukere

Om lag 200.000 forbrukere sender inn svar på krimgåten hvert år og engasjementet øker fra år til år.

- Vi synes det er fantastisk at familier over hele landet samler seg rundt frokostbordet for å løse påskekrimmen på melkekartongene. De siste par årene har deltakelsen økt med rundt 30 prosent hvert år sier merkevaresjef i Tinemelk, Hege Fjereide.

Lang tradisjon

Påskekrimmen har prydet TINEs melkekartonger hver påske siden 1997. Krimhistoriene har blitt skrevet av kjente forfattere som Unni Lindell, Jon Michelet, Anne Holt, Tom Egeland, Kim Småge og Erlend Loe.Krimmysteriet på melkekartongene har en lang tradisjon og er et fast innslag på frokostbordene rundt om i landet i påsken.

- Vi har hatt påskekrim på melkekartongene hvert eneste år siden 1997, så dette er vårt bidrag til å holde en god tradisjon i hevd, sier Fjereide.

Mer enn bare melkekartongen

På kampanjesidene kan folk delta i konkurransen ved å stemme på hvem de tror er tyven, lese mer om de mistenkte og deres favorittretter, og pusle digitalt puslespill. Hver dag frem mot påskeaften trekkes en vinner som får 2 kinobilletter.

For ekstra spenning bør man også titte innom Tinemelks facebooksider for rebuser og annet spennende innhold.

Du finner påskekrimmen på melkekartongene i butikkene fra 20. mars til 16. april. Påskeaften legges løsningen ut på tine.no/påskekrim.