Høyt nivå i TINE MatCup 2017

Høyt nivå i TINE MatCup 2017

Fem lag er klare for finalen i TINE MatCup i Stavanger i februar. Vel gjennomførte og godt organiserte semifinaler satte gode rammer rundt konkurransen, og 22 lag har fått smake på et viktig element i kokk- og servitøropplæringen; nemlig å levere under press.

Lagene som møtes til en siste kamp i finalen er Team VLM fra Strinda videregående skole i Trondheim, Troillongan fra Breivika i Tromsø, Fjord og Fjell fra Karmsund, Los Bandidos fra Rauma og Hillside Drammen (avbildet) fra Drammen. Femten elever imponerte dommerne i hver sin semifinale, og leverte på et meget høyt nivå.

– Elevene gjorde en strålende jobb, og både kokker og servitører holdt et høyt nivå. Maten hadde gode smaker, og ble godt presentert, sa hoveddommer i Nannestad-semifinalen, Anne Robsahm.

Viktig signaleffekt for alle elevene

Lagleder for finalelaget fra Trondheim mener at det gir en viktig signaleffekt å være med i TINE MatCup.

– Å stille med lag øker ikke bare interessen hos de som er med, men også hos alle de andre elevene, sier Geir-Rune Larsen som loset sitt lag Team VLM helt til topps i semifinalen.

Vil øke rekrutteringen til kokk- og servitørfaget

De fem semifinalene har skapt engasjement på arrangørskolene, i lokalmediene og ikke minst blant deltakerne.

Målet med TINE MatCup er blant annet å øke rekrutteringen til yrkesfag som kokk- og servitørfaget, og sikre at norske mattradisjoner får verdige forvaltere også i fremtiden. Det handler om å gi næring til drømmen om å nå opp på toppnivå som kokk eller servitør. Smaksdommer Carl Martin Faannessen er ikke bekymret for kokkefaget, når han ser nivået på elevene i årets semifinaler.

– Jeg blir stolt på vegne av kokkeyrket og fremtiden ser lys ut for yrket når man skal dømme ut fra hva elevene leverer, sier han.

Nå er det klart for en spennende finale i Stavanger i februar

– TINE ønsker å sette fokus på yrkesstoltheten og utviklingen til fremtidens ivaretakere av norsk matkultur. Vi skal sørge for at heiagjengen for det som blir våre fremtidige kokker og servitører blir større enn noen gang. Vi gratulerer alle finalistene, og gleder oss til å se dem i aksjon i Stavanger, sier sponsorsjef, Ann-Kristin Syversen.