Gull til Ørjan og Norge

Vi gratulerer Ørjan Johannessen (29) som onsdag kveld stakk av med verdensmestertittelen i kokkelering: Bocuse d'Or. – Nå er jeg veldig glad! kunne den nybakte verdensmesteren fortelle VG på telefon rett etter at Lyons borgermester hadde overrakt ham prisen. TINE er stolt sponsor!
Verdensmester Ørjan Johannessen holder opp pokalen under premieutdelingen onsdag kveld. Her med dommer Eyvind Hellstrøm og assistenten Jimmy Øien. Foto: REUTERS
Verdensmester Ørjan Johannessen holder opp pokalen under premieutdelingen onsdag kveld. Her med dommer Eyvind Hellstrøm og assistenten Jimmy Øien. Foto: REUTERS

Av med kokkehatten for verdens beste kokk, Ørjan Johannessen, og resten av det norske laget! Johannessen hadde med seg commis Jimmy Øien og trener Odd Ivar Øien på laget. Laget presenterte to storslagne retter for dommerne. Dette gjorde at laget gikk helt til topps foran USA og Sverige.

I finalen fikk det norske laget fem timer og 35 minutter på seg til å tilberede en kjøttrett og en fiskerett. Arrangementskomitéen bestemer hovedingrediensene i rette og i år var det perlehøns og ørret med kamsjatka-krabbe. De konkurrerte mot kolleger fra hele 23 land.

Det ble også delt ut spesialpriser for beste kjøtt- og fiskeretter. Disse gikk til henholdsvis Finland og Japan.

Les mer og finn oppskrifter på tinehandel.no