Fryd-Brie Fryd Brie - mild bløtmodnet ost

Fryd® Brie

Fryd® Brie er en mild hvitmuggost med en frisk og litt syrlig smak. Osten produseres på et meieri på Dovre. Fryd® Brie er enkel å skjære og passer utmerket på ferskt brød eller baguetter. Den friske og syrlige smaken gjør Fryd® Brie god i kombinasjon med skinke og salami eller søte bær, som for eksempel jordbær. Prøv gjerne osten sammen med honning og kremet balsamico. Bruke den gjerne på en pizza. Sett osten i romtemperatur en time før den skal spises – da smaker den best.

  • Smak
    Mild
  • Ostefamilie
    Faste oster
  • Melketype
    Ku

Tilbehør

brod-fiken-chutney
Søte frukter og bær, tørket frukt, usaltede nøtter, eplemos, aprikossyltetøy, akasiehonning, kremet Balsamico. Godt brød, saltede kjeks, tynne speltkjeks.

Drikke

Most av gravenstein, stikkelsbær, eple eller solbær.

  • Ingredienser

    pasteurisert melk og fløte, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, surhetsregulerende middel (kalsiumklorid) og muggkultur

  • Oppbevaring

    Kjølevare 0 °C - 4 °C.

  • Næringsinnhold per 100g

    100 g vare gir ca.: energi 1490 kJ (360 kcal), fett 32 g, -hvorav mettede fettsyrer 21 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 18 g, salt 1,5 g, vitamin A 320 µg (40 %'), riboflavin 0,31 mg (22 %'), folat 48 µg (24 %'), vitamin B12 1,6 µg (63 %'), kalsium 500 mg (63 %'), fosfor 370 mg (53 %'), sink 2,9 mg (29 %'), selen 10 µg (19 %'), jod 43 µg (29 %') ' av referanseverdien
    energi 1490 kJ (360 kcal)
    fett 32 g
    -hvorav mettede fettsyrer 21 g
    karbohydrat 0 g
    -hvorav sukkerarter 0 g
    protein 18 g
    salt 1,5 g
    vitamin A 320 µg (40 %')
    riboflavin 0,31 mg (22 %')
    folat 48 µg (24 %')
    vitamin B12 1,6 µg (63 %')
    kalsium 500 mg (63 %')
    fosfor 370 mg (53 %')
    sink 2,9 mg (29 %')
    selen 10 µg (19 %')
    jod 43 µg (29 %')
    ' av referanseverdien
    Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
  • Emballasje

    150 g, foliepakket