Oppskrift på sprøstekt Camembert

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sprøstekt Camembert

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Lag deilig sprøstekt Camembert som snacks eller som del av et spennende ostefat.

Slik gjør du

  1. Del osten i 8 like store biter, skjær gjerne som små “pizzastykker”.

  2. Bland sammen hvetemel, salt og pepper og ha det på et fat. Ha griljermelet på et annet fat. Visp sammen eggene og ha i en skål.

  3. Dypp hver ostebit i melblandingen, egg og griljermel i to omganger. Dette for at hver ostebit skal få et tykt nok “skall” under stekingen så ikke osten renner ut.

  4. Ha oljen i en liten gryte, slik at den rekker ca 4 cm opp på kanten.

  5. Stek bitene til de er lysebrune og sprø, snu de gjerne underveis slik at de blir jevnt stekte. Legg bitene på kjøkkenpapir slik at de får renne av seg. Server til chutney eller syltetøy.