Bakt ostekake med jordbærsaus

Bakt ostekake med jordbærsaus

2
8
Middels330 min
En klassisk, amerikansk ostekake er perfekt; myk og kremet, med en frisk og deilig jordbærsaus.

Ingredienser

Antall stykker

Rømmelokk

Jordbærsaus

  • 250 g
    frosne jordbær
  • 2 ss
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 150 °C. Smelt smør. Ha kjeks i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til fine smuler. Bland inn smeltet smør og trykk blandingen i bunnen av en springform (20-22 cm – gjerne hjerteformet for ekstra romantisk effekt).

  2. 2

    Press saften fra sitronen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene – ha dem i en miksebolle med kremost, sukker og sitronsaft. Pisk til en glatt røre. Visp inn eggene ett og ett.

  3. 3

    Hell ostemassen over bunnen og stek i 55 minutter. Ostemassen skal være fast, men litt dissete.

Rømmelokk

  1. 4

    Rør sammen rømme og sukker, og hell over den varme kaken. Stek videre i 5 minutter. Avkjøl i formen til romtemperatur. Sett så kaken i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.

Jordbærsaus

  1. 5

    Tin jordbærene og kok opp med sukker. Kjør til puré med en stavmikser og avkjøl. Ta kaken ut av kjøleskapet, fjern formen og sett på serveringsfat. Hell over jordbærsaus og server.

Del denne oppskriften: