Oppskrift på Bakt ostekake med rømmelokk og jordbærsaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bakt ostekake med rømmelokk og jordbærsaus

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

En klassisk, amerikansk ostekake er perfekt; myk og kremet, med en frisk og deilig jordbærsaus.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 °C. Smelt smør. Ha kjeks i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til fine smuler. Bland inn smeltet smør og trykk blandingen i bunnen av en springform (20-22 cm – gjerne hjerteformet for ekstra romantisk effekt).

  2. Press saften fra sitronen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene – ha dem i en miksebolle med kremost, sukker og sitronsaft. Pisk til en glatt røre. Visp inn eggene ett og ett.

  3. Hell ostemassen over bunnen og i 55 minutter. Ostemassen skal være fast, men litt dissete.

  4. Rør sammen rømme og sukker, og hell over den varme kaken. Stek videre i 5 minutter. Avkjøl i formen til romtemperatur. Sett så kaken i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.

  5. Tin jordbærene og kok opp med sukker. Kjør til puré med en stavmikser og avkjøl. Ta kaken ut av kjøleskapet, fjern formen og sett på serveringsfat. Hell over jordbærsaus og server.