Velkommen til Osteriet - et nettsted med lidenskap for ost

Velkommen til Osteriet

Osteriet er et digitalt magasin fra TINE, laget av og for osteelskere. Her finner du blant annet sesongaktuelle oppskrifter og inspirerende artikler om både kjente og ukjente menneskers forhold til ost.

Du får også et innblikk i ysteprosessen, praktiske tips om hvordan du kan tilpasse ostefatet til tema og anledning, og du kan se informative filmer om blant annet hvordan du skjærer eller oppbevarer de ulike ostetypene. Vi har også laget en stor oversikt over de viktigste ostetypene, med et spesielt fokus på de norske. Her presenteres hver ost med smaksbeskrivelse og anbefalt tilbehør og drikke. Søk på ostefamilie, smak eller bruksområde.

eksempler-ostekort

Osteriet oppdateres flere ganger hver måned, og alt tidligere innhold vil være søkbart og tilgjengelig på osteriet.no.

Abonner på nyhetsbrevet for å få med deg alle nye oppdateringer.

Vi håper at Osteriet bidrar til inspirasjon og mange gode osteopplevelser!

Meld deg på Osteriets nyhetsbrev

Hvorfor Osteriet?

Knud Høijord Fahrendorff jobber som kategoridirektør i TINE med ansvar for å utvikle, markedsføre og selge TINEs oster i Norge sammen med resten av TINEs organisasjon. Glad i ost er han også.

Hvorfor lanseres Osteriet?

– Vi ønsker å fremme kjennskap, kunnskap og interesse rundt norsk ost. Nordmenn spiser mye ost, men mange har betydelig større interesse for enn kunnskap om ost. Vi hører for eksempel ofte at utvalget av norske oster er veldig dårlig sammenlignet med utlandet. Men dette stemmer ikke, og Osteriet er en fin mulighet til å presentere det brede utvalget norske oster som finnes på markedet fra både TINE og lokale småskalaprodusenter. Osteriet skal rett og slett være stedet for lett tilgjengelig informasjon, gode historier, oppskrifter og tips om hva du kan spise og drikke sammen med ost.

Ekte hvit geitost og jordbær på knekkebrød

Hva er ditt personlige forhold til ost?

Jeg er veldig glad i de fleste typer ost, fra milde og snille til de aller kraftigste. Spiser ost til frokost og lunsj og i tillegg bruker jeg ofte ost i matlagingen. Det sniker seg også ofte inn til kveldskosen.

Har du en favoritt-oppskrift med ost?

Prøv nye TINE Ekte Hvit Geitost på pizzaen sammen med osten du vanligvis bruker. Det gir en ekstra god og frisk smak.

Mitt ostetips:

Det meste blir bedre med ost og ikke vær "redd" for å prøve en ny!