Innbakt brie med bacon og løk

Innbakt brie med bacon og løk

0
38
Enkel30 min
Rennende brie med bacon er det som møter deg når du setter tennene i denne herligheten. Innbakt i butterdeig er dette perfekt selskapsmat. Sett en midt på bordet og sett gaffelen i.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og del bacon i biter. Fres i en panne i smør til sprø og gyllen.

  2. 2

    Legg to plater butterdeig ut på et melet bord, la langsidene overlappe litt og kjevle forsiktig ut i et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Del brien i to på langs og legg den ene delen midt på butterdeigen.

  3. 3

    Legg bacon- og løkblandingen på brien og topp med den andre halvdelen.

  4. 4

    Skjær 8 snitt jevnt ut fra brien, som kakestykker, og avrund hver del med en halvsirkel, bruk gjerne et glass som mal. Pakk brien godt inn ved å brette hver del over brien slik at de overlapper hverandre og møtes i midten.

  5. 5

    Lettpisk egg og pensle deigen godt. Dryss over valmuefrø. Legg den innpakkede brien over på et stekebrett og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til den er gyllen og sprø.

Del denne oppskriften: