Cheese balls med granateple og urter

Cheese balls du bare må lage!

Stor trend fra USA: Salt og søtt, enkelt og sååå godt!

Cheese balls, eller ostekuler på norsk, triller som en farsott over matblogger og i sosiale medier. De små kulene av kremost kan fylles med forskjellige ingredienser og rulles i knasende og smaksrik topping. De er pene å se på, morsomme å servere og smaker utrolig godt. Lag dem salte eller søte, store eller små, det er opp til deg.

Nøtter, urter, tørket frukt og sitrus er fine ingredienser å starte med. Server et fat med ostekuler til kvelds, som forrett, dessert eller til fordrinken, gjerne med kjeks eller brød til.

Vi gir deg inspirasjon på veien, so keep on rollin’!
 

Cheese balls med sesamfrø og sitron

Oppskrift på Cheese balls med sesamfrø og sitron

Perfekt snacks til godt drikke. Sesamfrø, revet sitronskall, hakket gressløk og vårløk, sammen med naturell kremost. Server med en dæsj olivenolje og brødpinner.

Se oppskriften her

 

Cheese balls med røkelaks og dill

Oppskrift på Cheese balls med røkelaks og dill

Bland sammen finhakket røkelaks, naturell kremost, finhakket dill, gressløk og litt pepper. Formes enkelt med hendene i runde baller. Avkjøl i kjøleskap, server med en ekstra strimlet skive røkelaks på toppen.  

Se oppskrift her

 

Cheese balls med soltørket tomat og spekeskinke

Oppskrift på Cheese balls med soltørket tomat

Mini-snacks med kremost, soltørkede tomater, basillikum og en salt skinke på toppen. Perfekt som en liten aperitiff, server gjerne med nybakt bagette, eller kjeks.

Se oppskrift her
 

Cheese balls med sjokolade

Oppskrift på Cheese balls med sjokolade

Kremost og sjokolade er skapt til å leve sammen mener vi. Her har vi blandet naturell kremost sammen med Nugatti med melkesjokolade, og drysset sjokolade over som topping. Server med friske bær, foreksempel bringebær som vi har valg har. 

Se oppskrift her

 

Cheese balls strawberry cheesekake

Oppskrift på Cheese balls strawberry cheesekake

En søt liten dessert med jordbær, kremost og smørstekt kjeks. Strawberry Cheesecake i minivariant som vi elsker!

Se oppskrift her

 

Cheese balls med granateple og urter

Oppskrift på Cheese balls med granateple og urter

Du har også mulighet til å lage en stor variant, der alle skjærer av en ny bit hver. Granateple er en gøy frukt å bruke som eksploderer godt i munnen. Selve ballen lager vi med finrevet appelsinskall, persille, salt og pepper.

Serveres midt på bordet med godt brød eller kjeks til. 

Se oppskrift her

 

Cheese balls med glaserte valnøtter og rosmarin

Oppskrift på Cheese balls med glaserte valnøtter og rosmarin

Karameliserte valnøtter, flaksalt, rosmarin og kremost gjør disse "cheese ballsene" til en god tapas rett. 

Se oppskrift her

Del denne artikkelen