Tikka Masala

Tikka Masala

17
137
Enkel35 min
En herlig oppskrift på en rett som tar deg rett til India. Smekkfull av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander.

Ingredienser

Antall porsjoner

marinade:

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 ss
    ingefær
  • 3 dl
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 1 ss
    rød currypaste
  • ½ ss
    garam masala
  • ½ ts
    salt

raita:

Kylling og grønnsaker:

  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 2 stk
    vårløk , skivet
  • 1 stk
    rødløk , grovhakket
  • 1 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 2 ts
    ingefær finhakket
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 3 ss
    mandler skivet
  • 3 dl
    vann
  • ½ ts
    salt
  • 1 dl

Tilbehør:

  • 2 ss
    fersk koriander
  • 2 stk
    nanbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt. Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten.

raita:

  1. 2

    Skyll agurk og del i mindre terninger. Bland yoghurt og agurkterninger. Smak til med spisskummen og salt.

    Tips

    Sett raitaen kaldt før servering, gjerne 1 time, da får smakene satt seg godt.

  2. 3

    Sett ovnen på 250 °C. Stek kjøttet i en ildfast form i 12-15 minutter, til det er gjennomstekt.

Kylling og grønnsaker:

  1. 4

    Ha smør i en kjele og fres vårløk og rødløk blankt. Bland inn hvitløk, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsett gurkemeie, mandler og vann. La sausen småkoke 3-4 minutter.

  2. 5

    Bland inn kjøttet og marinaden og tilsett yoghurt. Smak til med salt. Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Server med hakket koriander og naanbrød.

Tips

Du bør la kyllingen ligge kaldt i marinaden, gjerne natten over, for å få mest mulig smak i kjøttet.

Del denne oppskriften: