Her er oppskriftene på våre beste rundstykker og scones:

Rundstykker

Rundstykker er en type gjærbakst som kan være grove, fine, med frø, med korn, med grønnsaker, og med krydder. Etter at deigen har blitt knadd, stått til heving, og baket ut, blir rundstykkene formet, satt til en ny runde heving, for så å bli stekt. Formingen består tradisjonelt sett i at man triller små runde deigklumper, størrelsen avhengig i hvor store man ønsker at resultatet skal bli, men i gjennomsnitt ca 5-10 cm i diameter.

Rundstykkene har også blitt påvirket av impulser fra andre kulturer. Typiske andre former for rundstykker er horn, tebriks, trekant, ciabatta, brytebrød og flette.

Rundstykker blir ofte servert ferdig påsmurt som snitter, og som tilbehør til forskjellige retter. Rundstykker er godt til frokost, koldtbord, supper, forretter, salater, gryteretter, pastaretter, og ovnsretter.

Scones

Sconesen har sitt opphav fra Storbritannia hvor den ofte kalles "quick bread". Det er et svært betegnende navn for ettersom scones ikke skal heves, går det veldig kjapt å lage disse deilige rundstykkene.

De er vanligvis laget av hvete, bygg eller havregryn, med bakepulver som en viktig ingrediens. De kan fylles med mange godsaker, slik som valnøtter og honning.