Så skjer det altså i år igjen; adventstiden kommer som julekvelden på kjerringa. Og du som hadde planlagt å lage alle sju slagene før desember starter!

Ta deg tid
Men finn roen - pust ut - lag noe varmt å drikke. Får vi foreslå Mr. Melks hotte chilikakao eller en stemningskapende appelsingløgg? Førjulstiden skal være en hyggelig tid for store og små - også for oss i tidsklemma. For å hjelpe deg, har vi i TINE samlet sammen mange deilige, tradisjonsrike og enkle juleoppskrifter. Som for eksempel den effektive oppskriften «Én deig – fire slag».

Adventskrans til å spise opp
Søndag 1. desember skal altså det første adventslyset tennes. I år foreslår vi at du lager din egen personlige vri på adventsstaken; en krans av gjærbakst. Dermed får du en adventskrans som både er vakker for øyet og god for ganen.

Hygge for hele familien
Det er hyggelig å finne på noe hele familien kan gjøre sammen. Kanskje dere skulle fylle kakeboksen med noen tykkfalne og søte hvite kakemenn (-og damer)? Eller lage noen kjempelekre sjokoladefudge på pinne, som er perfekt som spiselig julegave?

Pynt et pepperkakehus
Pepperkakehus er alltid morsomt å lage, uansett alder. La alle ofre litt av lørdagsgodteriet og lim fast det fargerike snopet på tak og vegger. Men husk at deigen til pepperkaker bør stå kaldt en god stund, så lag den i god tid.

Skap gode minner
De fleste av oss er heldige og får gode assosiasjoner og minner når vi tenker på advent. La barna dine få det samme. Ta deg tid. Lag dorullnisser, la klemmene og latteren sitte løst, og kos dere med tanken på alt det hyggelige de fire neste ukene har å tilby.

Vi i TINE ønsker deg og dine en riktig god adventstid.