Oppskriften skal være et godt sammensatt måltid med mindre fett og mest mulig laget fra bunnen av. Hva gjelder salt oppfordrer vi deg til å smake til etter eget ønske, og gjerne bruke krydderurter. I tillegg følger vi de generelle rådene for å gjøre retten litt sunnere:

  • Grønnere (mer grønnsaker, frukt, bønner, linser etc.)
  • Grovere (mer grovt mel, havregryn, fullkornsprodukter m.m)
  • Renere (mer rent kjøtt og fisk fremfor blandingsprodukter som farser, pølsemat m.m.)

TINEs sunnere middager er vurdert ut fra disse punktene:

  • I oppskriften brukes i hovedsak lettere matlagingsprodukter (Kesam, lettrømme 10% m.fl)
  • Produkter merket med nøkkelhull foretrekkes
  • Det skal være rikelig med grønnsaker i retten (gjerne 2 av 5 om dagen)
  • Fullkornsprodukter anbefales fremfor vanlige produkter (pasta, tortilla etc.)
  • Når du lager maten selv har du bedre styring på saltmengden enn ved å bruke ferdige blandingsprodukter

La deg friste av våre gode og litt sunnere oppskrifter