Kylling med avokadosalat og rødbetehummus

"Litt sunnere"-kategorien på tine.no

Vi har samlet en rekke smaksrike og gode middagsoppskrifter med en litt sunnere profil. Men hva er det vi mener når vi sier "litt sunnere"? Her finner du en enkel oversikt over hvorfor vi kaller retten det.

Oppskriften skal være et godt sammensatt måltid med mindre fett og mest mulig laget fra bunnen av. Hva gjelder salt oppfordrer vi deg til å smake til etter eget ønske, og gjerne bruke krydderurter. I tillegg følger vi de generelle rådene for å gjøre retten litt sunnere:

  • Grønnere (mer grønnsaker, frukt, bønner, linser etc.)
  • Grovere (mer grovt mel, havregryn, fullkornsprodukter m.m)
  • Renere (mer rent kjøtt og fisk fremfor blandingsprodukter som farser, pølsemat m.m.)

TINEs sunnere middager er vurdert ut fra disse punktene:

  • I oppskriften brukes i hovedsak lettere matlagingsprodukter (Kesam, lettrømme 10% m.fl)
  • Produkter merket med nøkkelhull foretrekkes
  • Det skal være rikelig med grønnsaker i retten (gjerne 2 av 5 om dagen)
  • Fullkornsprodukter anbefales fremfor vanlige produkter (pasta, tortilla etc.)
  • Når du lager maten selv har du bedre styring på saltmengden enn ved å bruke ferdige blandingsprodukter

La deg friste av våre gode og litt sunnere oppskrifter

Del denne artikkelen