Lag hjemmelaget chutney

Lag hjemmelaget chutney til ost

Prøv med forskjellig tilbehør til osten og kjenn hvordan smaken forandrer karakter. Vi har samlet våre favorittoppskrifter på chutneys som du kan prøve.

Lag hjemmelaget chutney til ost

Tilbehør til ost skal ikke konkurrere med ostens smak, men være et kompliment. Til en bit vellagret Norvegia passer det godt med ulike chutneys. Og det er ikke vanskelig å lage en god chutney hjemme på ditt eget kjøkken. Kanskje du har noen epler eller plommer fra egen hage du kan bruke. Vi har funnet frem noen oppskrifter til deg som du kan prøve.

Generell oppskrift på chutney:
200 g tørkede frukter, gjerne aprikoser og epler sammen
1 ½ dl vann
Presset saft av ½ sitron
2 ss sukker
2 ss grovhakkede nøtter, pistasjnøtter elller valnøtter

Skjær frukten i biter og slå over vannet. La det bløte seg ca. 1 time før det kokes, ca. 15-20 minutter. Rør inn sukker, sitronsaft og til sist hakkede nøtter. La det gjerne bli litt ”moset”.

Flere oppskrifter på chutney

Her er forslag til flere oppskrifter på chutneys som passer godt til ost:

Plommechutney

Aprikoschutney

Pasjonsfruktmarmelade

Pistasje- og aprikoschutney

Husk at osten smaker best når den serveres romtemperert. Ta den derfor ut av kjøleskapet en times tid før den skal serveres, men husk og dekk den til så den ikke blir tørr.

Velbekomme!