Bland godt mei og ingredienser som hakkede, friske urter eller tørket krydder i en bolle. Smøret bør da være romtemperert og mykt.

Legg smørblandingen på et matpapir eller folie og rull det sammen til pølse. Legg pølsen kjølig eller i fryseboksen til smøret er hardt. Skjær smøret i skiver eller terninger ved servering.

Kryddersmør lager du enkelt selv på 1-2-3 og er som den perfekte prikken over i'en til grillmaten.

Prøv denne oppskriften på hvitløkssmør, chilismør og peppersmør

Det lille ekstra

Ulike typer aroma- og kryddersmør smaker godt til for eksempeleller til grillet fisk, som i denne gode oppskriften på  laks med hvitløkssmør

Hvitløksbaguetter fra eget kjøkken

Husk også at det er ingen hokus pokus å lage hvitløksbrød selv. Da blander du et par, pressede hvitløksbåter i mykt meierismør. En liten teskje tørket oregano kan også gi en ekstra piff til smøret. 

Smør rikelig med blandingen på baguetten eller rundstykket, før du steker det midt i ovnen i ca 9-10 minutter på 200 °C. Hvitløksbrød er perfekt å servere ved siden av gode pastaretter .

Velbekomme!