Oppskrift på Kryddersmør, foto: Astrid Hals kilde:

Kryddersmør som smaker

Lag ditt eget kryddersmør med urter, hvitløk eller krydder. Og la det smelte over biff, laks eller bakt potet.

Aromasmør smaker godt til bakte poteter, en deilig biffmiddag eller til grillet fisk eller kjøtt.

Aromasmør smaker godt til bakte poteter, en deilig biffmiddag eller til grillet fisk eller kjøtt.

Fristende ruller med hvitløks-, chili- og peppersmør.

Fristende ruller med hvitløks-, chili- og peppersmør.

Bland godt mei og ingredienser som hakkede, friske urter eller tørket krydder i en bolle. Smøret bør da være romtemperert og mykt.

Legg smørblandingen på et matpapir eller folie og rull det sammen til pølse. Legg pølsen kjølig eller i fryseboksen til smøret er hardt. Skjær smøret i skiver eller terninger ved servering.

Kryddersmør lager du enkelt selv på 1-2-3 og er som den perfekte prikken over i'en til grillmaten.

Prøv denne oppskriften på hvitløkssmør, chilismør og peppersmør

Det lille ekstra

Ulike typer aroma- og kryddersmør smaker godt til for eksempeleller til grillet fisk, som i denne gode oppskriften på  laks med hvitløkssmør

Hvitløksbaguetter fra eget kjøkken

Husk også at det er ingen hokus pokus å lage hvitløksbrød selv. Da blander du et par, pressede hvitløksbåter i mykt meierismør. En liten teskje tørket oregano kan også gi en ekstra piff til smøret. 

Smør rikelig med blandingen på baguetten eller rundstykket, før du steker det midt i ovnen i ca 9-10 minutter på 200 °C. Hvitløksbrød er perfekt å servere ved siden av gode pastaretter .

Velbekomme!